zaterdag 11 juli 2015

Van alles en nog wat

Afgelopen woensdagmiddag kwam elektricien Anti langs om naar onze elektriciteit in de bron te kijken. Helen had de grote schakelaar goed verbonden en het klopte dat bij het expansievat nog kortsluiting zat. Hier zit nl. ook een schakelaar voor de druk in het vat. Nadat deze nagekeken was en we het overtollig water uit de bron hadden gepompt functioneerde alles weer naar behoren.

Harm keek in de namiddag in onze brievenbus en daar zat een briefje in dat er een pakket af te halen was in Koli. Dit bleek het pakket te zijn waaronder de schapenvachten en andere zaken inzaten en wat we vanuit Nederland naar ons Fins adres hadden gestuurd. De schapenvachten liggen nu lekker in de ligstoelen op het terras.
Donderdag hebben we een wijnrekje gemaakt van het kastje die we nog over hadden van de keuken. Want er was ook een bestelling van Fattoria La Vialla binnen gekomen. (dus Rob er ligt weer een voorraadje, ik bewaar wel wat voor volgend jaar)  We hergebruiken nog steeds materialen die we gekocht hebben bij het bouwen van ons huisje. Wie wat bewaard....

Vrijdag was het niet echt geweldig weer en na een bezoek aan Juuka heeft Helen 's middags de zomerstok gemaakt, een pakket van Gea (de viltmus) en Harm is met zijn jagersstudie bezig geweest.

Vandaag heeft Harm zijn rondje hardlopen weer gedaan hij wil eigenlijk om de dag een rondje van 12 km lopen om wat in conditie te blijven. Helen heeft wat huishoudelijke klusjes zoals ramen lappen (ja, dat moet hier ook wel een keer gedaan worden) en de was gedaan.
's Middags hebben we heerlijk gelezen en op tijd de sauna aangedaan. 
Maar oei, het water is wel nog fris hoor, gelukkig past Kyla op de handdoeken, want wat zou het sneu zijn als we uit het koude water komen en dat de handdoeken weg zijn. Top Kyla !!         

Vanavond hebben we de wegenkaarten erbij gepakt om alvast naar een route te kijken die we volgende week richting de NordKapp willen nemen. We gaan daar een week vooruit trekken, lekker op ons gemak toeren door de fantastische natuur. Het lijkt ons bijzonder mooi om een stuk langs de fjorden te rijden. Ja, op vakantie in de vakantie. 


              




3 opmerkingen:

  1. se binne wer moai de ferhalen Helen en Harmen, genietsje der mar lekker. gr Alfred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo even laten weten dat we weer volop genieten van jullie reisverslag. Paar mooie foto's er bij en het plaatje is weer compleet. Thuis alles ok. Jammer van de waterpomp toestand. Hoop dat het nu "echt" waterdicht is. pama

    BeantwoordenVerwijderen