maandag 27 juli 2015

Steen en natuurlijk hout

Vrijdag waren we al weer zover bij gekomen dat we het niet konden laten om weer bezig te gaan in de tuin met hout en natuurlijk stenen. Er lag sinds dat wij de kavel gekocht hadden een enorme grote boom om die halverwege onze kavel en die van de buren lag. Ooit was Harm er al eens mee begonnen om hem door te zagen maar met een stompe ketting lukte dat niet, nu had hij een goede scherpe ketting en is hij begonnen met stukken eraf te zagen.
Helen had een giga grote, mooie steen uit gezocht om te verplaatsen. Hiermee zijn we zaterdag aan de haal gegaan. Een kei die zich heerlijk in de grond had vastgezogen, maar. . . . met veel trekken, sjorren, kreunen, flink wat zweetdruppels en zelfs met bijl en schep erbij hebben we hem los gekregen. Toen nog even verplaatsen, ook dat heeft heel wat zweetdruppels gekost, (en de volgende dag veel spierpijn) hij ligt nu zeker nadat we er wel een uurtje of twee, drie mee zoet zijn geweest op een mooie plek.
Ondertussen had onze hond Kyla zich ook een nieuw plekje eigengemaakt. Er was namelijk een grote boomstronk verplaatst en laat ze daar nu onder een hol hebben gemaakt. Ze stamt toch wel van de wolf-vos af, zeker als ze daar naar ons kijkt lijkt ze wel een wild dier. Na het gesleur  met de steen heeft Harm de laatste resten van de grote boom gezaagd en hebben we er weer een mooie "Finse schutting" van gemaakt.


Ook heeft Harm er nog een berk uitgehaald die ons uitzicht wat belemmerde, het voordeel van Finland is dat je niet eerst een vergunning hoeft aan te vragen. 's Middags heerlijk vakantie gehouden, Helen wat freubelen en Harm radio tour luisteren, zalig.....
Terwijl het zaterdag in Nederland stormde kwam die storm gistermiddag (zondag) bij ons langs. Eerst viel het nog wel mee en konden we na de sauna nog heerlijke in de grote golven duiken, maar later op de avond werd het echt wel even bar en boos. Grote schuimkoppen, bomen die flink heen en weer gingen, ja het was echt even herfst.
We hebben zelfs de auto maar dicht tegen ons huis aangezet, zodat er geen boom op kon vallen. Vanochtend zag het er nog wat triest uit en zijn we naar Kuopio geweest om te shoppen. Heerlijk even naar Ikea en natuurlijk kon Helen het niet laten om daar haar zo geliefde geurkaarsjes en servetjes te kopen. Want ja, deze zijn natuurlijk veel mooier dan in Nederland!!
Verder hebben we elke een paar heerlijke boeken uitgelezen en kijken we af en toe naar een mooie Scandinavische serie, op dit moment is dat Irene Huss, genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten