donderdag 31 juli 2014

Räsävaara fietstocht en . . . .

Voor  maandag stond er een fiets-toertocht op de planning van ong. 45 km. Het eerste stuk van de tocht ging over onverharde wegen richting Koli. Het volgende stuk ging over het nieuwe geasfalteerde fietspad. Voor het laatste stuk moesten we nog wel even flink op onze tanden bijten want de onverharde weg naar de uitkijktoren Räsävaara was nog wel een flinke klim. Op deze kleine berg Räsävaara staat een houten uitkijkpost waarbij je een geweldig uitzicht hebt over het gebied van Koli en het Nationaal Park.  Zoals jullie op de foto wel zien, zagen we dat er flinke donkere wolken aan kwamen. Even later begon het ook flink te regenen en onweren, dus dat werd snel wat foto's maken en weer op de fiets. In Koli konden we mooi even schuilen.

Ondertussen was Helen bezig met het schuren van de tuinset. De bovenlaag was grijs gebeitst, maar doordat de set in weer en wind buiten staat vonden we het beter om de bovenlaag in dezelfde verf te zetten als het huis. Ondertussen had het hier ook even kort maar hevig geregend. De mannen kwamen even later moe maar voldaan thuis. 
Dinsdag zouden we weer gaan klussen dus, terwijl de Jogchum en Harmen aan het boodschappen halen waren ging Helen aan de slag met het dak van het waterhuisje. We hadden van het thuisfront opmerkingen gekregen dat dat nog niet gedaan was, (ja, ja die goede oplettende ouders). Afgelopen voorjaar was er een boom half op gevallen en had in zijn val een stuk van het dakje meegenomen. Dus met wat hout en zaagwerk werd het weer gerepareerd. Nadat H. en J. thuis gekomen waren (met wat lekkers voor bij de koffie) Heerlijk, al is eigen gemaakt ook lekker.
Zijn we verder gegaan met: Jogchum verven - volgende deel van de overkapping, Helen en Harmen met het laatste stukje van het waterhuisje en natuurlijk mocht de tuinset weer geverfd worden en kon Harmen weer verder met het hout. Het weer was wisselvallig, af en toe onweerde het, waren er dikke buien en daarna scheen de zon weer volop. 's Avonds hebben we lekker op de veranda naar de prachtige luchten gekeken en gelezen.

Woensdagmorgen ging om half 5 weer de wekker, Jogchum moest de trein van 6.17 halen in Joensuu (net als een week geleden bij Rob) om daarna in Lappeenranta op het vliegtuig naar huis te stappen. Harmen heeft Jogchum naar Joensuu gebracht en is daarna nog even terug in bed gegaan. Het was nog  ook wel erg vroeg.
Wij zijn verder gegaan met schilderen, totdat de verf op was en wij nog heel vlug naar Juuka zijn geweest om daar bij de K Rauta (bouwmarkt) verf te halen. Het leuke bij deze bouwmarkt is dat ze ons nu al zo goed kennen dat wij zelfs korting krijgen, leuk hé.
Vandaag was het weer een verfdag, maar . . we hebben alles nu in de verf. Alle overkappingen zijn nu twee keer geverfd, alle witte daklijsten zijn ook nu twee keer in de verf gezet. Het was nog wel een klus om in al die rare hoekjes met de kwast te komen maar we zijn er nu voor heel wat jaartjes af. 

Ook het tafeltje wat bij het bankje hoort is nu klaar en waar we nu na al dat verven heerlijk op      kunnen bijkomen. De vakantie kan beginnen !! O Ja we vergeten bijna Kyla, die moest zich de afgelopen dagen maar een beetje zelf vermaken, had dus een stranddagje.
Maar af en toe vonden we wat tijd om voor haar de frisbee in het water te gooien, gelukkig vond zij het uitzicht ook erg mooi en geniet ze op haar manier.


1 opmerking:

  1. Wat steekt zo'n randlijstje mooi af op dat grijs.......blij dat ik het gezegd hebt haha. Mooie foto's berichtje komt pama.

    BeantwoordenVerwijderen