donderdag 17 juli 2014

Het Finse leven gevoel

Maandag hebben we heerlijk rustig aan gedaan. Er moesten nog wat takken opgeruimd en opgestookt worden en terwijl Helen een aantal boodschappen haalde stookte Harm bij de beide vuurplaatsen het oude hout op.
Dinsdag hebben we de fietsenstalling opnieuw gemaakt. Er was n.l. een dikkere boom om met een doorsnede van wel 48 cm en die was natuurlijk uitermate geschikt voor de fietsenstalling.
Dus weer met kettingzaag en beitel aan de slag, maar eerst een lange dunne plank afgezaagd zodat hij mooi stabiel zou liggen. Het was wel weer een klus maar het resultaat mag er zijn.
We hadden de smaak nu goed te pakken en zijn we doorgegaan met het maken van een bankje.
Wat rotsharingen als verbindingspennen en na wat zaagwerk staat er nu een ook al een bankje.




Woensdag zijn we naar Joensuu gegaan waar 's middags Rob een collega van Harm met de trein zou aankomen. In Joensuu hebben we een waterbedrijf op gezocht die ons bronwater zal analyseren zodat wij stappen kunnen ondernemen om onze waterbron beter te krijgen, Na het lab verslag kunnen we gaan kijken of er eventueel een filtersysteem in de bron geplaatst kan worden zodat we ons water kunnen drinken. Tevens hebben we diverse bouwmarkten bezocht voor materiaal wat we de komende tijd nodig zullen hebben voor wat kleinere klussen. Rob blijft weer een weekje bij ons, net als afgelopen zomer, maar dit keer niet alleen om te klussen maar we gaan ook een tweedaags wandel-trektocht maken. Gisteravond werd eerst even het fuikje gecontroleerd op vis, maar nee hoor en zat nog geen diner in.

Vandaag zijn de mannen wel begonnen met een klus, n.l. een rol systeem maken om de boot uit het water te halen. We hadden nog steeds hout van de bouw en met wat rollers uit de bouwmarkt is er door de mannen een magnifieke constructie bedacht en gemaakt, zodat je de boot ook alleen uit het water kan trekken.
Na dat harde werken was er natuurlijk ook tijd voor ontspanning en kwam het zeil weer tevoorschijn. Er was ondertussen een windje komen op zetten en dan krijgt Rob de zeilkriebels.


Na het zeilen hebben we bij het vuur gezeten om te genieten van een heerlijke simpele maaltijd.
Brood, worst, kaas en een goed glas wijn, wat wil een mens nog meer.

Op de valreep nog een nagekomen berichtje, er worden nu op dit moment 4 visjes schoongemaakt, die zaten vanavond in de fuik.


2 opmerkingen:

  1. Zo even genoten net als jullie. Langer verhaaltje komt nog want ja het ziet er ook zo aardig uit en dan die hulp er bij. Vreemd hé dat werken op deze manier je zo'n vakantiegevoel geeft! Wel een beetje jaloers, maar toch..... liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Harm en Helen,

    Bewondering voor jullie creativiteit. Heerlijk genieten daar, wat een mooie natuur !! Heel veel plezier nog.

    Groeten Henk en Nel ( buurtjes PAMA)

    BeantwoordenVerwijderen