zondag 13 juli 2014

Hobby's - Ideetjes?

Vrijdagmorgen zijn we eerst langs onze Finse kennissen gereden om ze hallo te zeggen.
O.a. naar Seppo en zijn vrouw Minna, daarna naar het restaurant “Alamaja” waar Mika en Katerina de scepter zwaaien. Het is altijd weer leuk om elkaar te spreken.
Bij het restaurant is een groot terras gekomen wat er mooi uit ziet. Na een paar boodschappen te hebben meegenomen zijn we thuis weer aan de slag gegaan. De bomen gaan niet vanzelf in mootjes, dus . . Harm weer bezig met één van zijn favoriete hobby,s n.l.  zagen.

Gelukkig had Helen een leuk idee op internet gezien, een mooie fietsenstalling voor onze mountainbikes gemaakt van een boomstam. Want ja, we moeten natuurlijk wel een beetje bezig blijven. Verder kost het veel tijd en inspanning om de omgewaaide bomen weg te werken en tussendoor vinden we ook nog wat tijd om Fryske dumkes te bakken, dat is namelijk weer een andere hobby van ons.

In de meivakantie hadden we wat bloemenzaad op diverse plaatsen uitgestrooid en dat komt ondertussen mooi omhoog. Oost-Indische kers, veldbloemen, viooltjes etc. In de kweekbak hebben we weer lekkere kruiden uitgezet.
Toen we gistermorgen wakker werden was het fantastisch mooi weer, eerst een frisse duik genomen en heerlijk even een paar uurtjes bij het water gelezen aan een Scandinavische thriller. Gistermiddag zijn we naar Marja geweest, die hier verder op het eiland een möki heeft. Was erg gezellig en heerlijk even bij gekletst. Ja, vier jaar geleden is het op die plek daar bij haar begonnen. Daar waren zo van onder de indruk....nou, ja dat weten jullie allemaal wel. Toen we bij Marja vandaan kwamen zijn we nog heerlijk in de sauna geweest, en vervolgens lekker op de veranda gelezen. O en ja hoor, eindelijk 's avonds een visje aan de haak geslagen. We kunnen zeker tot half 12 buiten zitten, wel hebben we dan de wierook brander aan i.v.m. de neven.

Vandaag (zondag) normaal gesproken een rustdag, maar voor ons niet. We hebben vandaag onze waterbron leeg gepompt en schoongemaakt. Harm is naar beneden gegaan om hem wat schoon te boenen, nadat we er gister wat chloortabletten in hadden gedaan. De pomp heeft ruim 2 uren gedraaid om al het water eruit te pompen, nu is het maar weer afwachten wanneer we weer water krijgen. Verder heeft Helen het aanrechtblad geschuurd en in de lak gezet, ook wat huishoudelijke taken gedaan, n.l. ramen gelapt en boven op de vide wat aan het opruimen geweest. Harm is weer met zijn bomen aan slag gegaan en tussendoor de vuurplaats aangehad om takken op te branden, in de namiddag zijn we daar ook heerlijk gaan zitten om een worstje te grillen.

We vergeten Kyla natuurlijk niet, zij is de afgelopen dagen weer helemaal in haar element, met een frisbee,balletje of stok spelen. Of in het water waar ze eigenlijk bijna altijd wel instaat. Wat een hondenleven heeft ze, op haar tijd een natje en een droogje en een giga grote speelplaats. Heerlijk!

2 opmerkingen:

  1. Laat je nog wel wat boompjes voor me liggen. Groetjes vanuit Nederland en natuurlijk al reisklaar. Fam Zoon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve help, het lijkt wel alsof jullie vakantie hebben! Hoewel waterput op zondag???? Als daar maar geen bestraffing op komt.We proberen het wel in jullie voordeel te beslechten. Groeten aan Kyla Hoi pama. A propos thuis geen byzonderheden.

    BeantwoordenVerwijderen