zondag 27 juli 2014

Verven en bakken

Na een avond waarbij we hebben genoten van een prachtige lucht en bijpassende zonsondergang heeft er de volgende ochtend eerst een verhuizing plaats gevonden op de minicamping. Het tentje stond 's ochtends vroeg al in de volle zon dus Jogchum kon er wel uit zwemmen. Gelukkig was er op de minicamping genoeg plek om de tent te verplaatsen, deze heeft nu een plekje achter ons huis, waar 's morgens eerst nog wat schaduw is.
Na eerst wat rustig aan gedaan te hebben zijn we weer met diverse werkzaamheden aan de slag gegaan. Jogchum houdt van schilderen en daar hadden wij gelukkig wel wat werk voor. Onder de kap van het huis was nog maar 1 keer geschilderd en moest nog een keer gedaan worden. Jogchum is vrijdag vast met de zijkant begonnen en Harm hoe kan het ook anders was weer actief als een echte  Friese houtsjouwer.


Helen heeft de bank nogmaals geschuurd en voor de tweede keer in de grijze verf gezet, van splinters in de billen is nu geen sprake meer.
Tot nu toe zijn alle dagen behoorlijk warm, de temperaturen lopen hier ook richting 30 graden en hoger. Dus nemen we geregeld even een frisse duik in het water, al loopt ook de water temperatuur aardig op.
's Avonds koken we buiten bij de grillplaats en lezen, vissen of genieten van het uitzicht. Vrijdagmiddag zijn we bij Martti en Tarja langs geweest, nadat we koffie hadden gedronken en bijgekletst hebben we de grote ladder van hun meegenomen omdat we anders niet in de nok van ons huis kunnen komen voor het schilderen.
Zaterdag zijn we eerst weer naar Juuka gereden om onze proviand weer aan te vullen en nog  langs de bouwmarkt voor nog wat verf.
Daarna werd er weer geverfd, gesjouwd, geschuurd, blauwe besjes geplukt en gezwommen kortom onze dagelijkse bezigheden.








Harmen en Jogchum hebben vanmorgen eerst weer even hun trainingskilometers gemaakt. Want ja, we moeten natuurlijk ook op het loopgebied wel een beetje op conditie blijven.Voor zondagmiddag hadden we een uitnodiging bij de familie van Eeva-Liisa, hun möki (huis) bestaat
dan 30 jaar en dat werd feestelijk gevierd.

Bakkerij H2 ging aan de slag, nadat de cake klaar was gingen onze favoriete: de mosterd broodjes de oven in. We vinden het erg leuk om eigengemaakte spullen mee te nemen als we op visite gaan. Helen had nog een hart gemaakt en daar deden we een paar broodjes bij. Jogchum is lekker gaan lopen in het Nationaal Park en wij werden met champagne ontvangen, en hebben weer prachtige mooie contacten gelegd met mensen die ons met van alles en nog wat kunnen assisteren. Echt een waardevol bezoek.

2 opmerkingen: