zondag 3 augustus 2014

Expositie

Vrijdag hebben we eerst eens alle spullen die weg mochten, zoals nog een paar oude dakplaten, huisvuil, lege emmers van de verf etc. verzameld omdat we 's middags naar Koli zouden gaan. In Koli is een klein milieuterreintje waar je dus je afval heen kan brengen. Ook de trap die we van Martti hadden geleend kwam weer op het dak van onze auto (de auto is af en toe een ideaal klein vrachtwagentje), zodat  die ook weer terug kon.
's Middags was het zover dat Helen haar kunstwerken mocht ophangen in het restaurant Alamaja, hier mocht ze afgelopen zomer ook al exposeren maar toen hingen er wandkleden van haar die van wol waren gemaakt. Nu waren haar kunstwerken van geschept papier aan de beurt, een ambacht die ze van Siska Ruiter geleerd heeft. (voor haar werk kunt U kijken op www.ruitervorm.nl ) Het thema van de expositie is: Elanden. Nu hangen er een 9 tal grote en kleine werkstukken en we zijn benieuwd of er ook reacties in het gastenboekje geschreven wordt.

Zaterdag zijn we eerst weer gaan bakken, Marja  zou die middag bij ons op bezoek komen en dan is het natuurlijk wel lekker om wat bij de koffie/thee te hebben. We hebben de Finse Pulla broodjes gemaakt en natuurlijk weer de overbekende blauwe bosbes muffin. 
Ze blijven lekker.
Tussen het bakken is er weer hout gezaagd en is er een leuke natuurlijke Finse schutting gemaakt van stammen. Nu zullen jullie wel denken alweer in het hout, gaan ze zo langzaam? 
Maar jullie moeten begrijpen dat de bomen die om zijn gegaan een goede twintig meter hoog zijn, een diameter van ongeveer 40 cm. hebben en dus in parten van 30 tot 60 cm. doorgezaagd worden omdat ze anders niet te tillen zijn. Er zit ondertussen al een 5de ketting om de zaag (dus Johan er zijn weer wat kettingen die geslepen mogen worden).

's Middags en 's avonds hebben we erg gezellig met Marja gezeten en heeft ze ook genoten van het ¨oerkoken".                                                     

Vandaag hebben we eerst een kleine interne verhuizing gehad, alle spullen die beneden op de vloer staan moesten eruit omdat Helen de houten vloer wilde behandelen met Osmo. 
Het lijkt wel een Kirpis (rommelmarkt op zijn Fins), maar goed het zou toch weer een mooie dag worden. Dus Helen de klusjurk maar weer aan en nadat ze de vloer licht afgeschuurd heeft, en hier en daar de kleur weer bij gewerk, is de vloer opnieuw van een laag Osmo voorzien.


Dit betekende trouwens wel dat we vandaag verplicht buiten moesten blijven/spelen.
Daar hebben wij geen probleem mee.
Harmen heeft ondertussen de stammen die jullie hieronder op de foto zien staan gekloofd en samen hebben we ze in het houthok bijgevuld. Tja daar kan niet veel meer in, maar om nog één erbij te maken. . . .



We hebben ons eten wat we van gisteren nog overhadden even op het vuur buiten opgepiept en wanneer we dit schrijven mogen we bijna heel voorzichtig op de vloer lopen.Eigenlijk willen we hem vanavond nogmaals in de laag zetten, dat wordt dan wel met wat kunst en vliegwerk want we slapen boven. We dachten eerst om via een ladder buitenom naar boven door het raam te klimmen maar we hebben voor een andere optie gekozen n.l. om de vloer zo in de laag te zetten dat we bij de trap naar boven uitkomen en dan maar boven te blijven. Ja, handig is anders. 
Maar dan droogt hij vannacht nog even goed en kunnen we morgen alle spullen weer binnen zetten.Hier even een sfeerplaatje als afsluiting van hoe we ons blog vanavond hebben mogen bijwerken.





1 opmerking:

  1. Heerlijk weer om even te lezen hoe de firma h2 zich vermaakt. Het echte buitenleven zoals het bedoeld is. Groetjes els rob en de kinderen. P.s. Het koffie apparaat s nu in gebruik.....lekkere koffie.i

    BeantwoordenVerwijderen