zondag 10 augustus 2014

Relaxen

Vrijdagmorgen, wat een genot overal hebben wij nu helder water, Ondertussen is ook de warm water boiler schoon en komt daar ook helder heet water uit. Omdat ons bronhuisje nog niet helemaal zo stond als voorheen hebben we die eerst weer op zijn plaats gezet. Alles staat weer waterpas en op de juiste plaats . Dit was nog wel even een klus. Maar fijn hij staat er weer mooi bij. Ook het kweekkasje was aan de kant gezet dus die mocht ook weer opnieuw zijn plekje krijgen.

Bij het drillen is nogal wat steenstof vrij gekomen en werd ons verteld dat dit goed voor de tuin is. We hebben het o.a. maar een beetje als decoratie materiaal gebruikt voor ondergrond onder de steentjes die we rondom het huisje willen hebben. Natuurlijk zit er ook een klein beetje in de kweekkast, hopelijk doen de kruiden het volgend jaar weer. Verder hebben we de middag heerlijk nog bij het water gezeten totdat de lucht begon te betrekken en er een korte onweersbui overkwam.

Zaterdagmorgen werd Helen om 5 uur (Ned. tijd 4 uur) wakker en maakte de foto van (achter blog-titel) mooie zonsopkomst. Ook vandaag zouden we niet veel doen, alhoewel er zijn toch nog wat kleine klusjes gedaan. Harmen heeft de auto op de krik gezet om te kijken of hij zelf de banden kan verwisselen. In de winter rijden de Finnen n.l. op spijkerbanden die wij ook aanschaffen.  Verder zijn er wat grote spullen in het meer gewassen zoals een vloerkleed en een stoelhoes.

Zaterdagmiddag was weer een relaxmiddag waarbij vooral het water heerlijk is als afkoeling. Voor de avond stond er een easy-listening-muziek avond op het programma. Samen met Marja zijn we 's avonds naar Koli gereden om te luisteren naar Folk muziek. In het plaatselijke restaurant Kolin Ryynanen was er een één-mans optreden. Om half 9 werd er muziek gemaakt op een Banjo. Hij bespeelde één met 4 snaren en één met 5 snaren. Ierse, Franse en Amerikaanse nummers werden gespeeld voor een 20 - 25 koppig publiek. Het was leuk en gezellig.
Vandaag hebben we weer lekkere Finse producten gebakken en zijn er heel wat blauwe bosbessen tot jam verwerkt. (6 potten)
En voor de rest een lekkere rustige zondag.







3 opmerkingen:

  1. Lieve Finlanders, wat heerlijk om jullie verhalen te lezen. Wat komt die RAV toch goed van pas! Tot gauw, liefs B & J

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoihoi H&H, Wat is het toch telkens weer leuk om alles op deze manier te kunnen volgen. Geweldig zoals jullie bezig zijn. Het ziet er ook allemaal zo Super uit joh....wees maar trots op jullie zelf. En ja.... ook al zit de vakantie er weer op..............er komen nog heel wat jaartjes toch..........Heel veel groetjes van ons ,Henk en Clari...xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We vinden het erg leuk om mee te kijken! Zoals je weet zijn ook wij fan van Finland, maar vanwege de liefde reizen we nu naar het Zuiden... ;-) S&S

    BeantwoordenVerwijderen