dinsdag 2 augustus 2011

Het hoogste punt

We vinden het super leuk dat jullie ons volgen en zo nu en dan een berichtje achterlaten op ons blog.
Sinds wij een Finse dongel hebben kijken wij natuurlijk zelf ook dagelijks op ons eigen blog of er ook een nieuw berichtje op staat. Iedereen reageert zo enthousiast bedankt daarvoor.

Gister was een feestelijke dag nl. we hebben het hoogste punt van ons huisje bereikt.
De Friese windvanger wappert in de top !!
Nadat we met 5 man sterk een balk van 8 meter 70 op de nok van het huisje hebben getild mocht Harmen deze vast slaan, en was het hoogste punt een feit.

Voor ons natuurlijk een geweldig moment.
De traditie in Finland is zo dat je met het hoogste punt een soort van erwten soep eet. Nou, de temperatuur is hier zo’n 22 graden en dan hoeven wij Friezen geen erwten soep. Morgen nemen we wat Nederlandse biertjes en borrelnootjes mee naar de bouw, en gaan we eens gezellig met die Finnen nazitten. Het wordt vast niet laat vermoeden wij… Verder zijn we druk bezig de eerste balken te verven, dat scheelt de bouwers tijd en wij hebben toch zeeën van tijd.
Verder hebben we vandaag de rest van al het hout wat Jogchum en Harmen hadden omgezaagd verwerkt tot mootjes. En daardoor is het uitzicht fantastisch geworden.
De buren rechts van ons kwamen aan het eind van de middag even langs. Wij hadden net een flesje champagne opengemaakt en kwamen ze dus juist op tijd om mee te proosten. Het is een ouder echtpaar waarmee we redelijk goed in het Engels kunnen communiceren.
We voelen ons al echte bouwvakkers, elke morgen bij het ontbijt ligt er een stapel brood klaar om mee te nemen naar de bouw. We maken dan een kratje met van alles en nog wat daarin.

Het weer zit ons geweldig mee, het is prima weer om te werken.
‘s Middags als we terug zijn bij het appartementje duiken we eerst het frisse Pielinen-meer in en zijn we weer bijna helemaal het heertje. Daarna een hapje eten maken en lang uit op de bank met een goed boek. Meestal gaan voor elf uur de luikjes dicht, want ja, bouwvakkers moeten er ‘s morgens vroeg uit, die slapen nooit uit, ze starten hier al om 07.00 uur. (wij komen wel iets later hoor!)

8 opmerkingen:

  1. Hey H en H,

    Lokwinske mei dit "hichtepunt "!
    Wat ha jimme yn dy grutte glezen sitten?
    Pannebier of Beerenburg????
    Ik hear it noch wolris.
    Werk se!
    Groetnis, A & O

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey Boufakkers it giet mar best seker. moaie ferhalen!! sukses fierder tawinske gr Alfred

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig plekje krijgen jullie daar!!!!
    Nu kan ik me voorstellen hoe verknocht je aan Finland bent.
    Groet, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Harm en Helen,
    wat een prachtige omgeving zeg!!! heerlijk uitzicht! Gefeliciteerd met het bereiken van het hoogste punt van de bouw! Neem aan dat jullie naast het harde werken ook nog wel beetje vakantie vieren?
    Groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey harde werkers,
    Wat een uitzicht..GEWELDIG.. , ja nu snap ik wel dat je daar oud wil worden.....Dus wie weet wordt het op vakantie gaan naar Nederland en wonen op dat mooie stukje Finland....TOPPIE.
    gr. van Henk en Clari

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Helen en Harmen,

    Wat hebben jullie een fantastische plek gevonden en het lijkt al echt een huisje. Het lijkt me heerlijk werken en rusten in die omgeving.

    Groetjes

    Lies

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi H&H!

    Jeetje, wat zijn jullie al ver!!! Wat wordt het mooi!!! Succes nog de komende weken!

    Hier komt Menno: ik vint het hill hill Moi. groetjes gerry, gerda, menno en gijs

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Helen en Harm, wat ziet dat er gaaf uit. Jullie huis wordt echt heel leuk. Wat een mooie omgeving. Gelukkig hebben jullie mooi weer, want hier thuis en in Niedersfeld was het echt prut weer. Gaan jullie het allemaal redden in de vakantie met het huis? Heel veel succes met het bouwen en de groetjes van Christel, Edwin, Jasper en Celine en een lebber voor Kyla van Silas.
    Doei

    BeantwoordenVerwijderen