maandag 29 augustus 2011

Terugblik

Onze vakantie is (bijna) weer voorbij, we kijken met heel veel plezier terug op deze vakantie.
We hebben het een geweldige ervaring gevonden om zo op deze manier bij de bouw van ons eigen huisje te zijn. Van de ene kant zijn we blij dat we naar huis gaan (we zijn namelijk aan vakantie toe van het vele werken) maar we hadden ook graag willen blijven om het "karwei" af te maken. 

 

De afgelopen dagen hebben we bezoek gehad van de Ron, Jonna en de kinderen. We hebben elkaar in 2007 te Salla leren kennen, en daarna contact blijven houden. Ze hebben net als ons het Finland virus te pakken. Omdat ze drie dagen in de buurt zaten zijn we wat met elkaar opgetrokken. Ron en Harmen hebben samen een geweldige grill/vuur plaats gemaakt met een bijbehorende zit.
Deze hebben we zondagavond gelijk ingewijd, met de bekende Finse worstjes en een lekker stuk vlees.
Het was erg leuk en gezellig. Ook hebben we zondag nog het laatste hout weggewerkt en omdat het zo mooi weer was zijn we heerlijk in het water aan een dam/pier begonnen.

Vandaag hebben we de laatste zaken met Seppo (uitvoerder) en zijn vrouw Minna door genomen. Hij heeft met een wichelroede de plaats bepaald waar de well komt.(waterput)
Wanneer we met de herfst komen is het huisje helemaal klaar en kunnen we het gaan inrichten. Wel krijgen we hulp bij het installeren van de keuken. Zelf kunnen we dan nog wat kleine werkzaamheden doen.
Tevens hebben we vandaag met de elekticien de elekticiteitpunten doorgesproken en is hij gelijk aan de slag gegaan. De timmerman kon hierdoor nadat de leidingen er in lagen met de afwerking verdergaan. Het is een enorm groot verschil met 5 weken geleden toen we hier aankwamen. Deze week komen de ramen en de deuren erin. We zijn natuurlijk erg nieuwsgierig hoe het er over 7 weken uitziet. En kunnen niet wachten om hier weer naar toe te gaan.!!

1 opmerking: