vrijdag 12 augustus 2011

Het dak is dicht

Zo het dak zit er op en er is over het hele dak dakleer gelegd. Vandaag is de lange kant voorzien van bitumenplaten. Dit is nogal zwaar werk, elk pak weegt 27 kg en moet gestript worden van een beschermlaag, dan op de steiger en dan op het dak. Het wordt gedeeltelijk geplakt en gespijkert. Dit spijkeren gaat met een luchtdruk pistool.
Gelukkig maar want anders moest er heel wat getimmerd worden. Vandaag is ook de laatste hand gelegd aan de meterkast. Deze bevindt zich aan de buitenkant van het huis. Er is een teller ingeplaatst en vanaf nu is er Fins stroom.

Wij hebben ondertussen ook niet stil gezeten. Drie kanten van het huis zitten nu twee keer in de verf.
Ook onder het dak verven we, dit is best af en toe wat eng omdat we dan hoog op de ladder moeten staan en het is ook nog boven je macht.
Dus wat is het dan heerlijk om als je na een dag hard werken je lekker in de sauna kan neer geven. Maar voordat we de sauna in kunnen komt er eerst een lekker pilsje en een advocaatje. (ja de eigen gemaakte is mee)
Jullie zien wel op de foto's dat we weer mooi 
weer hebben, eigenlijk nog steeds.
Het was dus alleen afgelopen maandagochtend slecht en woensdag in de namiddag was er ook even een buitje. Maar voor de rest hebben we het
fantastisch met het weer. Dus wil je mooi weer hebben dan kan je ook hier naar toe. Voor volgende week hebben ze het over 26 graden, ze voorspellen warempel een hittegolf. Dus bel maar even dan zetten we de koffie of het koude
pilsje klaar.



4 opmerkingen:

  1. Hallo luitjes, vanuit Joure waar we even op visite zijn. We zijn weer terug in Nederland, prima vakantie gehad in Zweden/Noorwegen. Huisje zit er al redelijk bewoonbaar uit, kleur is prima, in Zweden was alles donker rood. Veel plezier nog. JJRA en pa en ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sjocht er goed ú Harm en Helen, en set it bierke mar klear hahahahhah, wy sitte no ek yn it moaie waar op Amelân, iets tichter by!!!
    sukses fierder tawinske gr Alfredo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastinen kaunis mökki!
    Makea tervehdykset, Nico.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig huis bouwen jullie!
    groet ut snits

    BeantwoordenVerwijderen