zondag 21 augustus 2011

Nog steeds aan het werk

Ja, zoals de titel al zegt zijn wij nog steeds aan het werk.
Er is deze week ook een tweede houthok gemaakt, want ja, met zoveel hout. Natuurlijk zijn we nog steeds aan het verven. We hebben nu het hele huisje twee keer in de verf gezet. Behalve de onderkanten van het overstekende dak boven de veranda dat is nog maar één keer gedaan. Dit neemt nogal wat tijd in beslag, er zijn van die rare hoekjes waar je niet lekker bij kan komen. We moeten ons soms in de gekste bochten manouvreren om er bij te kunnen. Maar gelukkig is ons lichaam nog erg soepel.....!!!! Maar het is in ieder geval een keer geverfd.
Ja, en dan natuurlijk het prachtige schuurtje wat we gemaakt hebben is nu ook geverfd en verfraaid met een eigen gemaakt hart van berkentakjes van onze omgehakte berkenbomen. Nee....... het is niet een w.c. al lijkt het er wel een beetje op. Maar goed onze fietsen (mountain bikes)staan er in, we hebben er twee planken in gemaakt waarop het één en ander kan staan, een echt schuurtje dus.
Vrijdagmiddag zijn we door onze Finse buren uitgenodigd voor de sauna, daarna een hapje en een drankje.
Heerlijk vooral omdat we bezig waren geweest met het isoleren van het dak d.m.v. 20 cm dikke steenwol, (bah wat jeukt dat spul) was het erg fijn om daarna te genieten van de sauna met bij horende duik in het meer.Leuk om dan je huisje vanaf het water te kunnen bewonderen.
Na de sauna werden we verrast met eigen gemaakte Finse lekkernijen, brood, cake, en paddestoelen die bij ons in het bos groeien.
De laatste dagen was het weer wisselvallig, veel oosten wind en af en toe wat regen, maar vandaag is het weer prachtig. We hebben de pilaren wit geschilderd en onze meegenomen picknick set eindelijk in kunnen zetten.
Ook moesten we vandaag verhuizen, de laatste week brengen we nu door in het huisje van Tuula.
Haar mökki staat 5 km verder op het eiland Hattusaari dan die van ons.

2 opmerkingen:

  1. noch efkes folhalde Harmen en Helen, dan kinne jim op in moai plakje sitte en genietsje gr Alfred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sauna, badderen! Heerlijk toch? Vooral leuk als je wordt uitgenodigd door andere.

    BeantwoordenVerwijderen