zaterdag 27 augustus 2011

De laatste loodjes

Ja de laatste dagen zijn aangebroken. We zitten nog steeds midden in de bouw, zowel binnen als buiten wordt er hard gewerkt door beide partijen. Het terras is zo goed als klaar, de trappen zijn gemaakt alleen het hekwerk moet er nog op. Dat wordt als één van de laatste dingen gedaan, nu kunnen ze er namelijk nog gemakkelijk bij. Binnen is het gehele dak geisoleerd met 25 cm dikke steenwol afgedekt met een plastic laagje en zitten de wandjes van het halletjes en de w.c. er in, ook hier alles natuurlijk weer goed geisoleerd met steenwol zodat je zelfs warm op het kleinste kamertje kan blijven zitten. Teuvo is nu bezig met de kozijnen.
Wij hebben buiten weer heel wat stammetjes doorgezaagd en gekloofd die er nog lagen lagen te wachten op hun beurt.
Ook hebben wij al het hout dat ze bij de bouw weg doen gesorteerd en netjes onder een afdak gelegd. Je weet maar nooit waar je het nog voor kan gebruiken.
Tevens hebben we de zijkant van het houthok net zogemaakt als het schuurtje.
's Avonds als we lekker aan de waterkant zitten en de vissen omhoog uit het water zien springen genieten we volop van de ondergaande zon. Dan pakken we ieder een hengel en zijn we aan het vissen, we vangen kleine baarsjes die ze hier dus eten, maar wij gooien ze weer terug in het meer.
We zitten dus in de möki van Tuula, heerlijk, wel is het even wennen ze heeft nl. nog geen well dus ook geen water. Maar gelukkig is het meer vol met schoonwater. Als we de sauna opstoken zit in de kachel een resevoir voor water wat dan gelijk mee verwarmt zodat je dat kan gebruiken voor bijv. afwas, douchen of scheren.
Het is back to the basic maar met een prachtige omgeving en nog steeds heel mooi weer is dit dus prima vertoeven.

3 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er geweldig uit zeg!! Wat leuk dat we jullie op deze manier in de gaten konden houden! En van niets zo in een keer een prachtig huisje staat! Wat hebben jullie hard gewerkt! Maar wat een prachtige plaatje!
    Echt geweldig! Nu aftellen, wat is die vakantie snel omgegaan!

    Liefs Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Harm en Helen,

    Wat ziet het er daar geweldig uit. Wat een prachtig huis. Jullie zijn echte bouwvakkers geworden. Jullie mogen nog wel een aantal weken vakantie nemen. Ik hoop dat wij in de toekomst jullie paleis mogen komen bewonderen.Erg leuk om de verhalen van de afgelopen tijd te lezen.
    Geniet er nog even van en dan in de herfst snel weer terug.
    Goede reis terug en tot vrijdag!
    liefs Bert & Jo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He finse wrotbeesten, wat een werk hebben jullie verzet ongelooflijk maar het wordt steeds mooier.Ziet er geweldig uit op de foto's en nu nog een paar dagen en dan weer naar het koude natte nederland.Wij zijn weer terug en ondertussen alweer los.Werkze nog even daar en we spreken elkaar snel. Gr en x joma

    BeantwoordenVerwijderen