maandag 2 augustus 2010

Salla vanaf de top

Zo als we eerder hebben geschreven wilden we nog een paar dingen hier in Salla doen, nl. naar de top van de berg en een bezoek aan het rendierenpark i.v.m. het verkrijgen van een gewei. Gistermiddag hebben we de berg beklommen, natuurlijk niet via de officiële route maar rechtstreeks via de zwarte piste. Een hele klim en een echte kuitenbijter. Af en toe vond ik (Helen) het wat eng om niet achterover te vallen want dan zou je zo naar beneden rollen. De top ligt op 475 meter en hier komen diverse skipistes bij elkaar. Maar het was echt de moeite waard, wat een uitzicht, fantastisch. Je had enorme vergezichten en ook hier waren er natuurlijk weer rendieren. We hoopten een stuk gewei te vinden, maar nee hiervoor moesten we toch echt naar het rendierenpark Jotos. ’s Avonds alle twee weer even lekker in de sauna geweest, dat is toch wel fijn dat je hier net als in Tornio elke avond tot 20.00 uur gratis in de sauna mag. Ja en als er dan zo weinig mensen op de camping staan heb je dus bijna altijd de sauna voor jezelf. De sauna is niet gemengd, er is dus een aparte voor de vrouwen en één voor de mannen. Je kan hem wel af huren en dan kan je samen gaan. Maar wij gaan om de beurt zodat er ook steeds iemand bij Kyla is. Vandaag zijn we dus even naar het rendierenpark Jotos geweest. We mochten zelf weer in de schuur zoeken naar een gewei wat wij mooi vonden. Ach ja en dan wordt Helen wat hebberig en heeft dus niet 1 maar 3 stukken meegenomen.
Hierbij een filmpje van Kyla met haar nieuwe waterspeeltje.

5 opmerkingen:

  1. no wat genietsje jim, moaie ferhalen en foto's, noch folle plesier tawinske, hjir ek alles restich en genietsje fan de fekansje. op Comenius in oantal feroarings te verwachtsjen. gr Alfredo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey buorlju

    ei google jimme site fun!
    Les thus alles wol.
    Hjir yn de USA alles goed.
    Smoarhyt, mar we sitte no yn it noarden fan Amerika en der is it hollansk waar, sunder reinwetter.
    Wy treffe elkoar wer op de Boekeleane.
    HAVE FUN !!!!!!!!!!
    Otte en Aeltsje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo jullie genieten alweer volop en ook Kyla piept van genoegen met zijn nieuw speeltje. Helaas we krijgen klachten van Jut en Juul over jullie lange vakantie's en dat die hond wel mee mag en wij niet en meer van dat soort gepiep. We doen net of we het niet verstaan of begrijpen. Misschien niet onverstandig om een klein geweitje mee te nemen voor in hun woning??? Denk er maar over. Hier alles ok vandaag een fijne lange fietstocht gemaakt. Hoi liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk om te zien dat jullie het zo naar julie zin hebben.
    Ik vond het leuk om te zien dat Kyla het ook errug leuk vindt daar. En het lijkt mij ook supergaaf om een berg te beklimmen. Dat zeg ik nu stoer, maar zou ook niet achterom moeten kijken ;-)

    O, ja jullie zullen om de geweien makkelijk te vervoeren, het door midden moeten breken ;-)

    Veel plezier nog daar,

    Groetjes Yvonne Vonk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Harmen en Helen,

    Fijn dat jullie zo genieten in het Finse land, Kyla heeft het ook erg naar haar zin zo te zien. Nog even maar volhouden daar !

    Hartelijke groet,
    Pedro Verhoeckx

    BeantwoordenVerwijderen