zondag 2 augustus 2009

Kuopio en Karvio

Zo, vrijdagmorgen de laatste boel ingepakt, we hadden donderdagavond het grootste gedeelte al gedaan en om 10.00 uur vertrokken naar Kuopio. De reis zou volgens onze garmin (tomtom) zeker 7 uren duren. De afstand zou zo'n 525 km zijn. De route ging door het oostelijk deel van Finland. We merkten algauw een verschil van natuur op. De bomen zijn hier veel hoger en de takken zijn niet naar beneden gericht maar omhoog. Ook reden we nu door het allerbekenste Saimaa-meren gebied. Dit ligt in de streek Karelië. Toen we omstreeks 17.30 uur op de camping kwamen waar we in eerste instantie naar toe zouden gaan om hier 2 nachten in een trekkershuit te verblijven werden we opgewacht door een aantal groupies. Hoezo!!! Flinke jongens en grote wagens...
Wat bleek hier was een cape fear, bijeenkomst voor mensen die van Amerikaanse auto's houden en hiervan hun hobby hebben gemaakt. We werden vriendelijk onthaald en te woord gestaan maar moesten toch ergens anders een verblijfplaats zoeken. Hierna reden we naar de topcamping van Kupio en gelukkig hier was nog een "chalet" vrij. Dit is een hele grote camping voor zeker 260 caravanplaatsen en 83 huisjes. En dan natuurlijk nog de plaasten voor den tenten. Voor 30 euro per nacht in een stapelbed. Toch mocht dit de pret niet drukken.
De volgende morgen zijn we vanuit de camping met een rondvaartboot naar de haven van Kuopio gevaren. Dit is toch wel één van de grote steden. We kwamen via een mooi park waar een prachtige kerk stond de Turmiokerk (mooie iconen) op het bekende marktplein met zijn grote bekende gebouwen zoals de 'kauppahalli'. Na weer eens wat grote winkels te hebben gezien en lekker hebben gestruind zijn we om 16.00 uur weer met de boot terug naar de camping gevaren.
De volgende morgen (vandaag dus) zijn we vroeg vertrokken om naar onze laatste camping te gaan, hier kwamen we om 10.30 uur aan. Een rit van maar 70 km maar waar je toch nog anderhalf uur over doet. 'snelwegen'???
We staan nu op camping Karvio aan het Kermajarvi meer. We hebben weer eens geen buren, dus jullie begrijpen het wel het is weer eens heerlijk rustig. Gelukkig was het droog toen we de tent opgezet hebben daarna begon het te regenen. De vooruitzichten zijn hier tussen de 21 en 23 graden, lekker vakantie weer. O, ja Harm mocht nu de nieuwe pumppa gebruiken omdat de moter van het bed dus stuk is.

2 opmerkingen:

  1. Dacht bij mezelf er moet toch één keer iets niet kloppen en ja hoor eindelijk hoe kwam het dat jullie niet zo goed pasten in dat groepje met die auto hobby? Kwam dat omdat Kyla wat kleiner uitgevallen is? Enfin we horen dat vokgende week wel of anders die week daarop of anders......Hier alles ok en bij bkl13 ook. Weer ziet er ook goed uit bij jullie Dus verwacht dan ook nog meer van jullie prachige bescvhrijvingen hoi liefs pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Harm en Helen,

    Zat even te kijken op de site van Voigt en zag een bericht staan van jullie. Tuurlijk nieuwsgierig naar jullie blog, ben ik gaan lezen. Ik ben Linda, weten jullie nog, voor het eerst gezien in Ivalo, met Marcel, en de kids Larissa, Jeroen en Sterre.
    Heel leuk om te lezen wat jullie nog gedaan hebben na Salla. Wij hebben de amethistmijn nog bezocht (Jeroen heeeeel blij) daarna zijn we naar Nurmes gereden voor onze laatste paar dagen in Finland. We hebben ook toch nog een husky safari kunnen doen in Vuokatti, waar we twee jaar geleden ook waren. Helemaal geweldig. 5 augustus waren wij weer thuis. Het was leuk jullie ontmoet te hebben!
    Groetjes en een poot voor Kyla!
    Linda van Bruggen

    BeantwoordenVerwijderen