maandag 10 augustus 2009

Dag Finland - Kiitos

Ja, en dan is het nu onze laatste vakantie dag in Helsinki. Vanmiddag kunnen we vanaf 14.00 inschepen en om 18.00 uur vertrekt de boot naar Travemunde. Wij willen jullie bedanken dat jullie ons gevolgd hebben en voor jullie reacties. We hebben op de gekste plaatsen naar ons blog gekeken en gemaakt. Bijv.: in een bibliotheek, hotel, infocentrum en in de auto bij een bezinepompstation. Het is voor ons een mooi naslagwerk geworden en we zullen thuis alles nog eens rustig doorlezen en waarschijnlijk nog foto's plaatsen. Wij hebben het met veel plezier gemaakt.
MAAR !!!!!!

Wat kunnen we over onze vakantie nog zeggen:

INDRUKWEKKEND

PRACHTIGE NATUUR

HEERLIJK GEKAMPEERD

RUST...

BIJZONDER

HEEL VEEL RENDIEREN GEZIEN

LEUKE ONTMOETINGEN

ZALIG.........

MOOIE DINGEN GEVONDEN

VEEL GELEZEN

VOOR HERHALING VATBAAR

TOT VOLGEND JAAR.

5 opmerkingen:

  1. Ria en Wiebren Altena10 augustus 2009 om 13:42

    Hallo Harmen en Helen, Ik heb vandaag een heel verslag van jullie vakantie gelezen. Super zeg wat jullie allemaal hebben beleefd. Voor vanmiddag wens ik jullie vanuit Helsinki een hele goede terugtocht toe. Ik heb het wel begrepen ,jullie zullen dat land wel weer gaan bezoeken. De natuur is er prachtig en wat een rust is daar te vinden.Heel veel groeten van Wiebren en Ria uit het nu zonnige Joure.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja zo even de laatste twee verslagen gelezen. Jullie, maar ook wij hebben genoten van jullie reis. Smaakt naar meer hé. Fijne thuisreis gewenst liefs pama.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lieve h&h, bedankt voor het meegenieten welkom thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi totaal blog geworden!
    Aangezien jullie Porvoo mooi vonden: Ga volgend jaar ( ) beslist eens langs Rauma (een kleine 100km boven Turku).
    Reisadvies: Ga via Zuid-Zweden langs de Oostzeekust (veel boomgaarden en Niels Holgersons en houten ganzen in de tuinen)naar Grisslehamn. Daar op de boot naar Eckerö (2 uurtjes varen) paar dagen op Åland, ook geweldig om te fietsen, daarna met de boot van Mariehamina naar Turku en dan een stukje langs de Botnische Golf voor oude stadjes als Rauma, Pori en Vaasa. Dan dwars oversteken naar de Fins Russische grens en Fins Karelië bewonderen en ondergaan. Daar zijn veel Russisch Orthodoxe kerkjes (Ilomantsi bijv.)
    Eeva Ryynänen houtsculpturen ten zuiden van Lieksa en wildwatervaren met houten rivierboten bij Ruuna(koski).
    Verder naar het noorden weet je waar je nóg eens naar toe wilt of niet......
    Een fijne nazomer toegewenst!

    Bart

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat je zo dicht aan het water kan zitten. Ik vind zelf altijd het fijnste als ik dichtbij een haven of water kan zitten. Daar wordt ik altijd zo lekker ontspannen van. In Rotterdam heb ik wel eens in een havenkraan gelogeerd. Echt een top uitzicht!

    BeantwoordenVerwijderen