maandag 13 juli 2009

Rendieren en Karigasniemi

Gister zijn we vertrokken uit Rovaniemi om naar Karigasniemi te verkassen ( 500 km nooordelijker). De weg ging door prachtig natuurgebied, bossen en natuurlijk ontelbare meren. De bevolking is ver te zoeken af en toe zie je een paar prachtige houten huizen. Trouwens alle huizen in de 'dorpjes' zijn van hout en in de volgende kleuren, rood, blauw en geel.
Mensen op de boot vertelden ons dat we in de schemering moesten uitkijken voor rendieren maar we hadden tot nu toe geen rendier gezien.
Maar we waren nog maar net in Lapland of ja hoor daar liepen de eersten al op de weg. Niets schemering gewoon overdag. Kuddes midden op de E75 ('snelweg').
Uitkijken geblazen, even later moesten we alweer stoppen want ja midden op de weg lopen en echt niet aan de kant gaan, Prachtig gezicht, enorme geweien en jonkies erbij.
Om 15.00 uur kwamen we op camping Tenorinne aan. Deze camping ligt tegen de grens van Noorwegen en ligt aan een rivier. Naar de Nord Kapp is nog zo'n 225 km.
Camping is weer erg rustig, we zijn weer de enige in een tent, en we hebben fantastisch uitzicht.
Kyla is niet weg te slaan uit de rivier, wel moeten we er om denken want hij stroomt flink.
Jammer genoeg zijn hier wel veel muggen, gelukkig is daar spul voor te krijgen. Gisteravond om 24.00 uur scheen de zon nog volop, geweldig je vergeet gewoon de tijd. Toen we op bed lagen hoorden we alleen nog de rivier stromen.

4 opmerkingen:

  1. Hallo vakantiegangers. Geweldig wat jullie daar allemaal meemaken en ook de foto's zijn mooi om naar te kijken. Het geeft een goed beeld van wat jullie ervaren. Fijn dat je me deze blog hebt toegezonden via je pa.Ik volg jullie op de voet......so watch out..........
    groetjes van Clari XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Harm, Helen en Kila,

    Leuk om te lezen hoe jullie het daar hebben.
    Wat grappig dat je ook daar weer een marathon geloen hebt, Harm!!
    Veel plezier nog de komende weken.
    Zaterdag gaan wij als het goed is naar Zweden, dus ik zal jullie niet meer kunnen volgens, maar dan lees ik als ik terug ben wel wat ik gemist heb.

    Liefs Marjolein.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog even een berichtje uit spijkenisse. Roelof heeft vandaag zijn laatste werkdag en dan gaan wij ook pakken.Als wij terug zijn zijn jullie nog steeds onderweg dus dan kijken en lezen we wel weer even. Nog veel plezier. groeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Harmen en Helen.
    De tijd vergeten. Dat is de bedoeling van vakantie. Geniet ervan. Wordt het daar voorlopig niet donker?Of korte midzomernachten.
    Het weer is hier in Friesland ook weer fijn.
    Groetjes Joop en Joke

    BeantwoordenVerwijderen