donderdag 16 juli 2009

Nord Kapp

Zo, het is alweer even een paar dagen geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Ook even wat vragen beantwoorden, nee het wordt niet donker hier, en de dagen zijn dus erg lang. Je merkt dat ook je lichaam anders met het licht omgaat. (We zitten soms om 01.00 uur nog te lezen). We hebben de afgelopen dagen ook nogal wat getoerd. We zijn naar het uiterse puntje van Lapland geweest: Utsjoki. En gister zijn we naar de Nord Kapp wat het noordelijkste punt van Noorwegen is. Kyla mocht niet mee i.v.m. geen bloedtest dus die ging uit logeren bij een hele aardige Finse familie hier in Karagasniemi.
De tocht naar de Nord Kapp was geweldig (300 km) langs fjorden waarbij je een prachtige natuur zag. Jammer dat het weer niet zo geweldig was, af en toe reden we in de wolken. Ook hebben we eeuwige sneeuw (ijs) gezien en de rendieren, trouwens schapen ook liepen weer in overvloed op en langs de weg. Ook kwamen we deze rekken tegen, hier hangt vis op te drogen. (stokvis dus).
Na de toltunnel kwamen we op het gebied van de Nord Kapp. Het was erg mistig dus hebben we eerst een plek voor de nacht gezocht. Die vonden we in het plaatsje Gjervlaeg.
We hebben het dorpje een beetje verkend en daarna gingen we een wandeling maken over de vlakte, langs rotsen en door de regen. ( Heerlijk) Door deze overweldigende natuur werden we elk geemotioneerd. 's Avonds zijn we voor het eerst naar de Nord Kapp (ligt nog 0ngeveer 40 km van onze slaapplaats) gereden omdat het weer wat beter leek, helaas was dit daar niet het geval maar we zijn er toch naar toe gegaan. Het kaartje bleek 48 uur geldig te zijn zodat we vanochtend in alle vroegte er nogmaals zijn geweest. Trouwens het was en is hier goed koud nl. 4 graden. Dus alle 'dikke' kleren maar aan die we bij ons hadden.
Ook hier was het weer overweldigend.
Mensen wat mogen wij wat mee maken, wat zijn wij 'rijk'.

3 opmerkingen:

  1. Hallo,

    Even een paar dagen niet gekeken en dus even een 'inhaalslag' moeten maken wat betreft het lezen van jullie 'verslagen'.

    Erg leuk dat jullie ook foto's plaatsen zodat we vanaf hier stiekem ook een beetje kunnen meegenieten van jullie vakantie!

    Zelfs op je vakantie een halve marathon lopen, het lijkt me een hele ervaring zeker in die omgeving!

    Jullie genieten nog maar volop!

    Ik 'surf' binnenkort wel weer eens even langs!

    Alida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo ik ben weer terug in het noorden en kan dus eindelijk lezen hoe het met jullie gaat. Nu gezien jullie enthousiasme kan het niet anders zijn dat jullie volop genieten en dat Kila ook al een beetje Fins c.q. Laps blaft. Inzake de marathon en in het byzonder de prijs die je hebt ontvangen zou ik zeggen gebruik hem niet om je bbq op te rakelen. Hier alles goed hartelijke groeten vsn PaMa Cl en Hi de tante's Hoi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoihoi,
    Ik begrijp goed jullie gevoel van rijkdom.
    En dat is terecht.Geniet ervan. En als het mistig blijft, dan heb je in ieder geval wel een reden om nog eens terug te gaan.
    Groetjes Clari xxxx en een pootje voor Kyla.

    BeantwoordenVerwijderen