woensdag 8 juli 2020

Thuis en ... er ligt al weer werk

We zijn weer op ons vertrouwde plek in Finland. Vrijdagmiddag heeft Rob, collega van Harmen, ons naar Schiphol gebracht. Hier aangekomen eerst een mondmasker voor gedaan en toen door een bijna verlaten vertrekhal naar de balie voor inchecken gelopen.
Heel bizar dat een normaal gesproken zo gigantisch druk Schiphol nu er zo verlaten uit ziet.
Het liep even wat anders met onze hond Kyla, de ene baliemedewerker zei dat we naar A moesten, daar aangekomen moesten we weer naar B maar gelukkig waren we mooi op tijd.
Na een snelle vlucht van twee uur landen we 's avonds om 22.00 uur in Helsinki.
Normaal mag je gewoon doorlopen, maar nu moesten de personen met een niet Fins paspoort zich melden bij de douane. Hier werd ons gevraagd wat we in Finland kwamen doen, nadat onze papieren, die wij gelukkig bij ons hadden, konden aantonen dat we naar ons huis gingen mochten we verder gaan. Ook Kyla hadden we weer snel bij ons en daarna zijn we naar het hotel in Helsinki gegaan.
De volgende dag, zaterdag, hebben we zoals gewoonlijk eerst even een wandeling richting de markt gemaakt en toen om 13.20 uur in de trein naar Joensuu vertrokken.
De shuttle taxi in Joensuu stond al op ons te wachten en na een goed uur rijden kwamen we dan eindelijk thuis.
Maar o, dit was toch wel even schrikken, er lagen namelijk 4 enorme grote bomen om, dus weer flink wat werk in het vooruitzicht. Ach en we hebben al zo weinig hout. We hoorden dat het verleden week dinsdag hier enorm gestormd heeft, dit hadden wij onderweg trouwens ook gezien. Bossen waarbij er heel wat bomen met wortel en al omgewaaid zijn. Ja en heeft deze storm ook flink bij ons huisgehouden. Gelukkig hebben we verder geen schade. Het nadeel is ook als je bijna een half jaar niet bent geweest dat het gras/onkruid een halve meter hoog is.
Na een goede nacht zijn we gelijk maar aan de klus geslagen, eerst mochten de spijkerbanden verwisseld worden voor de zomerbanden, mocht de pomp het overtollige water in de septic-tank legen en kwam de trimmer er ook al aan te pas. Deze maakt op dit moment behoorlijk overuren. Elke dag zijn we hier wel een paar uur mee bezig.

Waar we heel blij mee zijn is hoe onze hond Kyla haar weg weer vindt. Afgelopen maanden is zij door suikerziekte blind geworden en moeten we haar dagelijks 2x met insuline injecteren. We waren erg benieuwd hoe het hier met haar zou gaan. Heerlijk om te zien dat ze het water kan vinden, weer met stenen aan het spelen is, ze duikt ze op uit het water en dat ze probeert haar frisbee op reuk uit het water te vissen. Top.
Gisteren konden we ons pakket die we een dikke week geleden vanuit Nederland hadden opgestuurd bij het postkantoor ophalen. Tevens maar voor een goede week wat boodschappen ingeslagen omdat we eigenlijk toch in quarantaine moeten. Nou dat zitten we hier zeker wel.
Na een dag buiten aan het werk te zijn geweest, begint het er alweer mooi uit te zien.
En wat is het dan weer heerlijk, dit hebben we echt wel gemist, om daarna lekker in de sauna te relaxen. Het zijn weer de vertrouwde omstandigheden !!

1 opmerking:

  1. Hallo lieverds, het is natuurlijk ook geen straf hè als je daar in quarantaine moet. Zo mooi als die natuur daar is. Geniet er maar volop van....groetjes Clari😘

    BeantwoordenVerwijderen