vrijdag 24 juli 2020

De 3 B's , bezoek, bezig en bessen

Het is alweer vrijdag en dus bijna een week geleden dat we wat op ons blog geschreven hebben en moeten we goed nadenken wat er allemaal in de afgelopen dagen de Finse revue heeft gepasseerd.
Zo hebben we zaterdagavond onze gietijzeren poffertjespan in gebruik genomen. Nadat we een lekker vuurtje in de Kota hebben gemaakt, een beslagje klaar en ... dachten we "bakken maar". Maar de eerste poffertjes bakten erg aan omdat we niet goed genoeg ingevet hadden dus bij de tweede ronde iets meer vet gedaan en kregen we heerlijke poffertjes. Super leuk en echt iets wat we zeker in de winter vaker gaan doen.
Zondag was het een prachtige dag en zouden Marja, haar zus en zwager op de namiddag bij ons komen om te eten, maar voor die tijd hebben wij eerst een tochtje met onze boot gemaakt. 
In de namiddag kregen we dus het bezoek en hebben we erg gezellig met elkaar in de Kota gegeten. We hadden ook pindasaus gemaakt, de chutney van thuis en beide viel erg in de smaak. Trouwens het eigen gemaakte ijs met vruchtjes uit onze tuin ook.

De volgende dagen heeft Harm goed gebruik gemaakt van de geleende kloofmachine en is Helen creatief met vilt geweest. We hebben nu een "heuse" kip en komen er nog een paar bij.



Woensdagmiddag kwam  bezoek uit Nederland met de camper bij ons, Hermen en Nelleke maken een rondreis door Finland en vonden het natuurlijk erg leuk om bij ons op Hattusaari langs te gaan.
Jammer dat het weer niet echt mee zat, maar daar heb je geen last van wanneer je gezellig met elkaar in de Kota bij het vuur je Finse specialiteit (Makara-worstjes) klaar maakt en heerlijk natafelt. Op donderdag zijn we 's middags tussen de regenbuien door naar het Nationaal Park van Koli gereden en konden we toch een heerlijke wandeling, ondanks dat het af en toe best glibberig was, maken. Onderweg werd er af en toe een snoepje van de natuur gegeten (de blauwe bosbesstruikjes zitten vol) en hebben we de bekende uitkijkpunten zoals Akka-, Paha- en Ukko-Koli beklommen en bekeken. Bij thuiskomst de sauna en het vuur in de Kota weer opgestookt en hebben we een leuke en gezellige avond gehad. 
Omdat na het eten het weer echt opknapte en de zon prachtig onderging zijn we snel nog met z'n allen in de boot gegaan om hier nog een paar mooie opnames van te maken. 

Vandaag zijn onze gasten weer vertrokken voor hun vervolg van de trip en hebben wij onze werkzaamheden weer opgepakt.
 Zoals we schreven zijn de blauwe bosbessen struiken goed gevuld  zo ook bij ons rondom ons huis en na een uurtje langs de struikjes met een speciale kam te zijn gegaan is er een kilo besjes afgehaald. Deze zijn heerlijk om er jam van te maken en/of om ze zoals Harm, met een gedeelte heeft gedaan, voor in een plaatcake of muffins mee te bakken. 

Harm heeft vandaag alle stammen die hij in stukken had gezaagd door de kloofmachine gehaald, wat een uitvinding zo'n  apparaat !! Denk dat dat onze volgende aanschaf gaat worden want er liggen nog bijna 2 bomen die wachten om in stukken en gekloofd te worden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten