maandag 13 juli 2020

We kunnen het niet laten

Afgelopen week werd Helen 's ochtends rond 04.00 uur Finse tijd even wakker en was er zo'n mooie zonsopkomst waarvan hierbij enkele foto's.


Maar goed, zoals de titel het al zegt, we kunnen het niet laten .... om weer wat te bouwen.
Het is deze keer niet zo'n groot project, een houthokje.
We vonden het namelijk een leuk idee om naast de Finse kota een hokje voor het hout te maken. 
Dan ligt het lekker voor het grijpen, anders moeten we steeds een mand vullen. Het hout wat je voor de kota nodig hebt moet ook wat dunner zijn.

Van onze garage hadden we nog steeds hout over en dit lag onder de veranda, ook een pallet en een plaat multiplex was nog voorhanden.
De afgelopen dagen zijn we o.a. hiermee druk bezig geweest, de vloer is van een pallet gemaakt, de staanders en dwarse planken van rest hout en de plaat is bekleed met bitumen daksingels. Natuurlijk is alles keurig in de kleur van ons huis/garage geverfd en heeft Harm hem ondertussen ook bijna helemaal gevuld met mooie kleine stukjes gekloofd hout.

Terwijl Helen de ramen ging lappen, want die moet natuurlijk ook wel een keer gedaan worden, is Harm vandaag begonnen met het zagen van de omgevallen bomen. Wanneer er zo'n boom omgaat neemt deze heel wat grond  mee omhoog. Hier zie je dan tussen de wortels enorme keien liggen. Wat is het dan bijzonder dat wanneer je de stam vlak boven de grond afzaagt dat die grote stronk weer bijna helemaal terug op de grond valt. Het had trouwens wel wat voeten in de aarde hoor om die bomen te kunnen zagen. Maar er is een begin gemaakt en zal ook nog wel wat tijd duren voordat alle 4 bomen in stukken gezaagd zijn.
Dan nog uit het bos sjouwen en dan natuurlijk nog "even" kloven. Gelukkig hebben we daar nog wel wat tijd voor.

Het weer is de afgelopen dagen ook heel uit een lopend geweest, van dikke hoosbuien tot bijv vanochtend zodat we heerlijk op het terras hebben kunnen ontbijten, wel nadat we eerst onze ochtend duik hadden genomen. Dit proberen we elke ochtend wel te doen, al is het soms ook wel heel koud en blijft het bij gauw onderdompelen.

Vandaag is ook de grens tussen Finland en Nederland weer open voor toerisme en wat is het leuk dat wij binnenkort visite krijgen. Daar vertellen we een volgende keer waarschijnlijk over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten