vrijdag 3 januari 2020

Glibberige dagen

We hebben weer water! Maandagmorgen kwam het installatiebedrijf om ons probleem te verhelpen.
De switch knop van het expansievat wat er voor zorgt dat het water voldoende druk krijgt om naar het huisje te stuwen, was volkomen verroest van binnen. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je ziet waar deze zich bevindt, nl. in de waterbron waar het natuurlijk niet super droog is.
Wij kunnen in ieder geval weer alle kranen gebruiken dus gelijk maar de wasmachine laten draaien. We hebben bezoek gehad van een dier, maar wat is het geweest? Lynx, veelvraat, we weten het niet.
Op oudjaarsdag konden we ons opgestuurde  pakket bij Kolinportti ophalen dat we 12 december hadden verstuurd, tegelijk maar even wat boodschappen mee genomen. Het was trouwens een hele tocht om naar Kolinportti te rijden, dit omdat de weg heel ijzig en glibberig was geworden, doordat het bovenste laagje smelt en wanneer deze de volgende dag bevriest kan je er wel op schaatsen.
We waren blij dat we heelhuids weer thuis waren en zijn daarna onze traditionele kwarkballetjes gaan gebakken. 's Avonds een heerlijke serie "Missing" gekeken. Om 0.00 uur zijn we naar buiten gegaan waar we het jaar begonnen zijn met het oplaten van een wensballon. In gedachten waren we natuurlijk bij Pa (schoon) en stonden we met dikke tranen te kijken naar het mooie licht van de wensballon.
WE WENSEN IEDEREEN BIJ DIT LEZEN EEN HEEL GELUKKIG EN GOED 2020 TOE!

Nieuwjaarsdag is Harmen gestart met zijn eerste trainingsloopje van dit jaar en heeft Helen  haar weefgetouw van nieuwe schachten voorzien, die in het pakket zaten.
Marja, onze Finse kennis had ons uitgenodigd voor een kop koffie en hebben we gezellig bijgekletst. Na thuiskomst kregen wij bezoek van onze Russische buren die ons gelukkig nieuwjaar kwamen wensen, zij hebben familie over uit Spanje. We hebben ze uitgenodigd om met hun familie in onze Finse kota de volgende avond te komen om te grillen, dit vonden ze een erg leuk idee. Valerie zou voor vlees etc. zorgen en wij zouden broden gaan bakken.

Donderdag heeft Harm na een rondje te zijn gaan langlaufen heerlijke Focaccia broden en een pizza gebakken. Tegen half 5 kwam het gezelschap bestaande uit 6 volwassenen en 3 kinderen bij ons in de kota op bezoek. Het paste makkelijk en het was gezellig praten met Spaans, Russisch en Engels door elkaar, maar we begrepen elkaar goed en was het eten heerlijk. Na een paar gezellige uren zijn ze vertrokken en heeft Dennis ons aangeboden om zaterdag naar Kolinportti te brengen waar wij op de bus stappen naar Joensuu. Om daar weer met de trein naar Helsinki te gaan. We verblijven nog 1 nachtje in het hotel op de luchthaven van Helsinki om vervolgens zondagmorgen weer naar Amsterdam te vliegen.

1 opmerking:

  1. Prachtig om te zien hoe jullie leven en genieten in jullie twadde thús! Ook nog de beste wensen van Fokje en mij.

    BeantwoordenVerwijderen