zondag 29 december 2019

Prachtige witte wereld

Omdat we overdag heerlijk weinig doen is dit niet een lang blog verhaal maar komen er wat meer foto's. We doen wel de noodzakelijke dingen bijvoorbeeld zorgen dat er voldoende hout binnen ligt, de houtkachel wordt hier namelijk elke morgen eerst opgestookt en brandt dan de gehele dag. We gaan om de dag in de sauna en vullen we bijna elke dag een aantal flessen en een jerrycan met water via een dompelpomp, omdat we problemen met het water hebben.

Hiervoor hebben we tweede Kerstdag contact met Martti gezocht en kwam hij gelijk even kijken.
Na alles te hebben doorgemeten en geen oorzaak kunnen vinden, hebben we de volgende dag een installatiebedrijf bezocht in Juuka die kwam dezelfde middag al even langs.
Ze hebben het probleem gevonden maar dit kon niet gelijk gemaakt worden en nu komen ze morgenochtend, fijn. Het is iets met de switch van de drukwaterpomp regelaar. Och, nog een paar dagen zo behelpen is absoluut geen probleem.

Het weer is hier op het moment zo wisselvallig, zo was het gisteren -19 graden en vandaag -2 en wordt het morgen +2.
Maar toen het gisteren zo koud was, was het een prachtige dag en zijn wij er op uit getrokken om wat mooie foto's te maken. Een kleine 3 km bij ons vandaan, bij de brug, scheen de zon prachtig op de bevroren bomen, takken en rietpluimen en leek het of er lichtjes in de bomen zaten.
Wat worden wij dan stil van deze mooie witte wereld en wat is het dan genieten wanneer je thuiskomt er een lekker kop warme chocolademelk met scheutje Bailey's gedronken kan worden. We voelen ons dan zeker erg bevoorrecht.

Vanochtend rond 9 uur werden we wakker en kleurde de zon een prachtige lucht.
Nadat Harm een lekkere appelplaatkoek heeft gebakken is hij, terwijl het flink sneeuwde, gaan langlaufen en Helen is op de traditionele stepslee een rondje gaan steppen.
Vanavond stoken we het vuur in de grillkota op om daar ons avondeten te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten