donderdag 2 augustus 2018

Weer stroom, alles als vanouds

Terwijl we dit schrijven heeft het net wat geregend en is de temperatuur iets gezakt, het was hier vandaag 30 graden (in de schaduw) en geen zuchtje wind. Maar wat is het dan heerlijk om 's ochtends te starten met een frisse ochtendduik, de avond laat af te sluiten met een stille onderdompeling en ondertussen genieten van de mooie luchten.
Maar we klagen niet want sinds gistermorgen 11 uur hebben wij weer stroom.

Ja dat probleem heeft toch wel wat voeten in aarde gehad. Het begon n.l. allemaal in december, terwijl er toen een sneeuwstorm woede is er bij ons op de kavel een boom wat losser gaan zitten in de grond en heeft flinke stenen laten verschuiven. Deze stenen zijn n.l. bij de laatste storm (toen ook de boom om is geknapt ) op de kabel terecht gekomen. Daardoor is er frictie in de grond ontstaan. Dat heeft de kabel kapot gemaakt wat resulteerde dat er water in de kabel kwam en ja die combinatie gaat niet zo goed samen.
Zo kwam dus afgelopen maandag iemand van het hoofdkantoor samen met de graver om te kijken en te meten waar de oude kabel lag, wij wisten zelf ook niet waar deze zat. Met bepaalde meetapparatuur werd de kabel gemarkeerd zodat de graafmachine ongeveer een meter ernaast een nieuwe geul kon graven.

In de namiddag was het prachtig weer om lekker een tochtje te maken met de boot.
Bij terugkomst stond er een enorme graafmachine op ons erf. Met deze machine werd de geul dinsdagochtend midden in onze "mooie" weg gegraven. Het was maar goed dat hij eerst had gevraagd om onze auto ergens anders te parkeren want het is toch enorm op de kop gegaan. Bij het graven van de geul kwamen weer enorme stenen te voorschijn en deze hebben ondertussen ook weer een mooie nieuwe plek gekregen. Tevens had de man die aan het graven was er voor gezorgd dat er ook twee vrachtwagens met zand en kiezel werd gebracht zodat de gaten nadat de stenen eruit gehaald waren goed werden opgevuld met zand en dat onder en boven de kabel ook eerst zand kwam.


Ja, zo waren er woensdagmorgen heel wat werklui bij ons om het probleem af te ronden. Van het hoofdbedrijf een elektricien die in de mast mag klimmen en de hoofdaanvoer mag koppelen, twee elektriciens die de kabel in de grond plaatsten en het aansluiten bij de meterkast mochten doen en dan de graver nog. De man van het hoofdkantoor ontdekte dus waar het probleem zat, bij het loskoppelen van de oude kabel kwam er water uit. Al met al het was een heel gedoe maar gelukkig werkt alles nu weer. We hebben contact gehad met onze verzekering en wat is het dan fijn dat bij onze uitgebreide verzekering ook natuurschade is meeverzekerd, we krijgen 70 procent van de kosten vergoedt.
Nadat de weg er gister weer bijna als vanouds uitzag hebben wij hem vandaag  weer mooi gemaakt met de stenen die we eerder ook langs de weg hadden. Het lijkt alsof er niets is gebeurd met alleen die kanttekening dat al het onkruid wat er eerst was nu er niet meer inzit, Dat scheelt ons een hele berg tuinieren. Ja, en de grote stenen van de weg..die liggen nu bij de andere grote die we al hadden liggen tussen de garage en het huisje.
We gaan a.s. weekend een paar dagen weg. Het is een onverwacht cadeautje van vrienden die volgende week een weekje bij ons in de buurt een huisje hebben gehuurd. Zij hadden per ongeluk een dubbele boeking gemaakt in Rovaniemi en konden deze op geen enkele manier annuleren en hebben ons uitgenodigd om samen met hun het weekend daar door te brengen. Wij vinden dit erg leuk en hebben er zin in en zal ons volgend verhaal daar zeker in teken van staan.

2 opmerkingen:

  1. Moaie ferhalen Hellen en Harmen. Genietsje der noch fan jimme dream plakje. Gr Alfred Miedema

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoihoi Helen en Harmen....het is gewoon geweldig zoals jullie alles meemaken en opschrijven. Ook heel byzonder dat jullie anderen ervan mee laten genieten. Jullie leven zit vol avontuur. Fijn zo...liefs Clari

    BeantwoordenVerwijderen