zaterdag 11 augustus 2018

De tuinarchitecten zijn bezig

De dagen vliegen voorbij wanneer je lekker bezig bent met allerlei dingen en voordat je het weet is er al bijna weer een week voorbij met Steven en Eveline.
Woensdag zijn we naar Juuka gereden om hout te kopen, wij liepen n.l. al een tijdje rond om de "tuin" voor aan te pakken. Na wat brainstorm sessies en tekeningen hadden we een duidelijk plan om onze veranda uit te breiden naar het water toe.

Omdat we nogal wat hout moesten halen hoopten we op de mogelijkheid om een aanhangwagen te kunnen krijgen. Nou dat werd uiteindelijk nog beter, want het hout is gebracht natuurlijk wel tegen een redelijke vergoeding. Maar wanneer het gebracht zou worden was nog even de vraag, kon morgen of ......  zeer waarschijnlijk niet dezelfde dag meer. Wat schetst dus onze verbazing toen we nog niet zo lang weer terug waren (we hadden even een kop koffie bij S en E gedronken) kwam er een kleine vrachtwagen aan met ons hout.
Omdat Steven wel wilde helpen bij het maken van het terras hebben we hem ge-appt dat het hout er al was. Ondertussen hebben wij voordat we met het terras aan de slag gingen, nog een prachtig ophangsysteem voor de b.b. motor gemaakt. We hadden nog een metalenrek dat wij niet meer gebruikte en nu dus een goede dienst doet als ophangsysteem.
Nadat Steven was gekomen zijn we gestart met het raamwerk voor het eerste gedeelte.

Ons huisje staat een flink stuk hoger dan de waterlijn en moesten er dus ook treden gemaakt worden. Het was een flinke klus om in rotsachtige grond de palen/leggers te plaatsen. Maar het is uiteindelijk gelukt om een mooi framewerk te maken waarbij je natuurlijk ook rekening moet houden met de afwatering van regen c.q.  sneeuw. Op woensdagavond was dan ook het eerste stuk klaar.
Donderdagmorgen nadat Harm zijn rondje weer had gelopen zijn we verder gegaan. Nu moesten de treden gemaakt worden, hier zijn wij mee begonnen en halverwege de dag kwam Steven weer mee helpen.
Het framewerk voor het tweede platvorm moest eerst weer uitgegraven en gemaakt worden, dit nam erg veel tijd omdat hier natuurlijk ook weer de diverse stenen en wortels in de weg zaten. Maar met bijl, schep en ander gereedschap lag hier aan het eind van de dag ook een mooi framewerk. Waar op de planken vast geschroefd kon worden.
Hierbij moesten we wel rekening houden met de vorm die wij bedacht hadden, n.l. een schuin stuk.
De volgende dag, na eerst een heerlijke frisse ochtend duik genomen te hebben, even genietend van de zon en een kop koffie op het terras, hebben wij samen het geheel afgemaakt. Het derde platvorm met framewerk en nog alles afzagen in de juiste de vorm.
We zijn erg blij met de hulp van Steven, maar ook trots op het werk wat we ervan gemaakt hebben.

Steven en Eveline had ons voor het avondeten uitgenodigd en wat smaakt het eten dan lekker, (het was ook lekker hoor), met het besef dat je terras van 8 meter helemaal klaar is op het wat afwerken met stenen na.
En....... wordt je ook nog getrakteerd op een prachtige ondergaande zon.

Voor vandaag, zaterdag, stond een dagje shoppen op het programma in Joensuu. In Joensuu aangekomen bleek er nog een internationale markt te zijn. Allerlei kraampjes uit diverse landen met hun specialiteiten, zoals Apfelstrudel uit Oostenrijk, bretzels uit Duitsland, de Italiaanse lekkernijen en waarbij ook de Hollandse kaasboer niet ontbrak. Heerlijk over deze gezellige markt gestruind, een bezoek gebracht aan het handwerkcentrum, waarbij Helen natuurlijk ook materiaal voor haar weefgetouw heeft aangeschaft.
En terwijl Eveline en Helen vanavond lekker op de veranda zitten hebben de mannen eerst een tochtje met de boot gemaakt om nu in het veld te kijken naar wild. Wij horen net dat ze al een lynx en een buizerd gezien hebben. Jullie merken/lezen wel we GENIETEN!!!

1 opmerking:

  1. Prachtig wat een mooie foto van de avond kleuren op een heel mooi looppad met naar het meer. Sfeertje hoor! Ben wel benieuwd naar het middel waarmee je het hout behandeld heb. Wat een mooi stuk werk! Op 13 geen byzonderheden! Weet dat we het heel fijn vinden dat jullie zelf er nog zoveel er aan werken dat geeft jullie ook hele goeie gevoelens vakantie ja maar dit zelf werken maakt het compleet..! Tja op 13 alles nog ok. Geen m.i. byzo deren post. Liefs pama.

    BeantwoordenVerwijderen