woensdag 15 augustus 2018

Mooie luchten en ...

Het is weer een paar dagen geleden dat Eveline en Steven vertrokken zijn naar huis, maar dan wel via Stockholm en Kopenhagen.
Afgelopen zondag hebben we nog met z'n vieren een tocht gemaakt met de boot naar de verschillende eilandjes die je van af ons huis kunt zien liggen.
Het was heerlijk weer en nadat we de eilandjes bekeken hadden en onze vondsten (kaak met tanden van een vis, 2 hele mooie ingedroogde takken, veren van een bonte specht en natuurlijk nog wat kleine mooie stenen) zijn we weer terug gevaren.
Met de twee mooie takken is Steven gelijk creatief bezig geweest. De takken leken n.l. op een gewei, deze twee takken samen op een houten plank gezet die eerst gezaagd werd in de vorm van een schild en nu hangt er aan onze garage een prachtig "gewei".
Bij de grillplaats hebben we nog lekker kunnen grillen en 's avonds toen ze vertrokken waren kregen we nog zo'n mooi schouwspel te zien, adembenemend mooi.
Het begon bij ons voor huis dat de lucht en water roze kleurde, toen wij achter ons huis keken leek het alsof de lucht in brand stond. Gauw de camera gepakt en zijn we naar een plek gewandeld waar je de zon kan zien zakken. Het was een prachtig schouwspel zoals je op de foto's (ook die achter de koptekst) wel kunt zien, maar wanneer je dat meemaakt wordt je sprakeloos.
Ook Steven en Eveline appten al wat foto's met wat zij bij hun huisje zagen idem de mooie zonsondergang.

Maandagmorgen kwamen ze nog even gedag zeggen want hun week bij ons zat erop. Wij zijn aan de wat kleine klusjes begonnen die er nog lagen, maar wanneer we dit nu schrijven ook af zijn. Er ligt niets meer te wachten wat we persé nog willen doen. Ach, er blijven altijd wel kleine dingen die we natuurlijk graag doen, zoals hout kloven, her en der nog een steen neerleggen, maar dat is "peanuts". 'In de avond kregen we niet een prachtige zonsondergang te zien maar een prachtige lucht waaruit regen kwam, je zag het van verre al aan komen.
De afgelopen dagen is Helen dan ook begonnen met het maken van de schering voor het weefgetouw. Zij wil een vloerkleed maken voor in de kamer, nu hebben we zomers daar een wit kleed en dat is niet handig. Het kleed zal zo'n 70 cm bij 1,20 m worden en daarvoor moest zij 210 draden van goed 3 meter lengte spannen. Bijna kan zij beginnen met het leuke werk, weven.
Harm had zijn zinnen gezet om het hout wat wij ooit als "schutting" gestapeld hadden weg te halen en de takken, stronken die er achter lagen om te ruimen of op te branden. Wanneer alles daar weg is wil hij nog 2 cirkels met hout vullen zoals daar nu al 3 van staan.
Vandaag hebben het terras met nog met een lijst afgewerkt en ziet het geheel er nu prachtig uit.
's Avonds koelt het behoorlijk af en kunnen we niet zonder een deken over ons heen buiten zitten. Ook in de nachten daalt de temperatuur naar 9 graden, heerlijk koel.
Elke morgen starten we nog wel met een frisse duik in het meer. We gaan kijken en vooral voelen hoelang we dat nog volhouden. Wel kunnen we merken dat de herfst al in aantocht is, want de eerste paddenstoelen zijn al gesignaleerd. Maar tot nu toe hebben we nog steeds prachtig zomerweer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten