donderdag 11 juli 2013

"Huwelijks" bootje

Zoals we al eerder schreven op ons blog waren we afgelopen maandag 19 jaar getrouwd en hebben we onszelf verwend met een (huwelijks)bootje. Afgelopen dinsdagmorgen is hij gebracht, een traditioneel Fins bootje. Want ja, als je 5 weken aan het water bivakkeert hoort daar natuurlijk wel een bootje bij.
Onze Finse buren waren dinsdagmorgen begonnen met een mooi hekwerk te plaatsen tussen onze kavels, natuurlijk wilden we graag helpen maar dat mocht niet van de buurtjes. In goed overleg hebben we dat maar geaccepteerd, als we wel hadden geholpen waren ze eerder klaar geweest en hadden ze niet zoveel werk meer te doen. De buren willen net als ons trouwens actief bezig zijn, daar blijf je jong bij zeggen ze.

 Dinsdagmorgen hebben we ons kweekkastje eindelijk af kunnen maken, Pa Gerrits had thuis voor ons een goed en degelijk deksel met plexiglas gemaakt en konden we dit er goed op monteren zodat hij nu precies eruit ziet zoals bij “Eigen huis en tuin”. In het begin van de middag zijn we voor het eerst met ons bootje gaan varen. We hebben hem niet gedoopt met een fles champagne, dat vonden we toch een beetje zonde van de lak en natuurlijk van de champagne.
In de namiddag was voor Helen heel speciaal, ze heeft namelijk op dit moment in restaurant Alamaja een echte expositie. Een achttal zelfgemaakte wandkleden (Ja wat neem je mee als je op vakantie gaat…) hangen daar nu in het restaurant. De reacties van de eigenaars (Kateriina en Mika )zijn erg positief het eerste wandkleed werd diezelfde middag al verkocht.
Woensdag was wat een regenachtige start van de dag (de vorige dagen zijn heerlijk geweest) een echte klusjes dag dus. Zo hebben we in de keuken een sierlijst onder de keukenkastjes geplaatst en in de sauna mooie verlichting opgehangen. We zijn begonnen met het maken van een echte brievenbus, we kregen namelijk nooit post en folders hier, maar we hebben nu sinds kort een straatnaam met huisnummer. Dus zijn we gestart met het maken van een bord met daarop een brievenbus en huisnummer, de Finse postbode kan dus langskomen.
Aan het eind van de middag konden we onze oude matras vervangen door onze nieuwe matrassen (ja…ook uit Nederland meegenomen). Natuurlijk zijn we ook dagelijks aan het stenen sjouwen, elke keer als we uit het water komen na de ochtendduik of uit de sauna nemen we stenen mee uit het water, voor in de voortuin. Omdat het water flink is gezakt hebben we er een flink stuk voortuin bij gekregen en die moet er natuurlijk wel een beetje strak bij staan. Gelukkig krijgen we volop hulp van Kyla, die helpt ons mee om stenen uit het water te halen. Een echte duik-zee-hond, heerlijk !!!

1 opmerking:

  1. Goed bootje en de maat ( 471 ) is Helen niet onbekend, dus wat kan er dan nog misgaan? De rest per e-mail. Pama

    BeantwoordenVerwijderen