vrijdag 19 juli 2013

Geluk

De afgelopen dagen hebben we weer bijzondere ervaringen opgedaan, en bijzondere mensen ontmoet.

Zo is Harmen gevraagd, i.v.m. een noodsituatie, om te komen helpen in restaurant Alamaja. Even het oude vak weer uit mogen oefenen. Alamaja is een mooi klein haven restaurant in Koli. Een echt seizoen bedrijf waar zo’n 50 gasten kunnen zitten. Omdat we Mika en Kateriina nu al een tijdje kennen,wilde Harmen hun wel uit de brand helpen. Drie dagen heeft hij geholpen, lekkere drukke lange werkdagen,en heel veel Muikku door de handen gehad. Muikku is een soort sardientje die hier heel veel wordt gevangen en gegeten. Hij vond het erg leuk om te doen.







De expositie van Helen wordt flink bezocht, er is veel belangstelling. Een aantal wandkleden zijn al verkocht. Aan een Finse familie en aan een mevrouw die Nederlands sprak maar van Finse origine, ze waren helemaal weg van de wandkleden. Voor vandaag hadden we met beide mensen een afspraak gemaakt in het restaurant omdat ze graag Helen wilden ontmoeten. Ze wilden graag de betekenis, verhaal achter de wandkleden horen.



Bij de laatste familie, drie dames, moeder en dochters was het zo gezellig dat ze ons hebben uitgenodigd om koffie te komen drinken in hun Möki deze middag. Eerst zijn we naar Joensuu geweest om een goede stofzuiger aan te schaffen en daarna zijn we dus later op de middag na enig speurwerk (de afslag was nl. moeilijk te vinden) op de koffie gegaan bij de dames. Bijzonder aardige mensen waarbij we heel gezellig en gemoedelijk hebben gezeten. Leuk om op deze manier weer nieuwe contacten te krijgen.



O ja, er groeide bij hun nog al wat klavertjes en ze vertelden ons dat je weleens een klavertje 4 kon vinden. Nou dat hoef je Harmen niet te zeggen, hij bukte…. En warempel hij vindt een klavertje 4. Die ligt dus nu te drogen tussen een boek. Hoeveel geluk kun je hebben


Geen opmerkingen:

Een reactie posten