dinsdag 23 juli 2013

Boom planten en zagen

Zaterdag was het boomplant dag. We hadden namelijk een heel jong eikenboompje mee gekregen die spontaan bij Helen haar ouders was gaan groeien uit een eikeltje.
Deze kleine boom hebben we een beschut plekje gegeven, nu maar hopen dat hij aanslaat.
Omdat er nog steeds gigantisch veel gezaagde stammen lagen moest er een nieuw houthok aan de bestaande gemaakt worden. Dit werd door Harmen gemaakt terwijl Helen ondertussen blauwe bessen ging zoeken voor de bekende Blueberry Muffins.
De verse besjes gingen in de muffin beslag, zodat het zondagochtend heerlijk naar vers gebakken muffins rook, klaar voor de te verwachte visite . Het was zondag jammer genoeg niet mooi weer om buiten te zitten dus de trap kwam omhoog en we konden gemakkelijk met z'n vijven lekker bij de kachel zitten. Ja, jullie lezen het goed, hier hebben we even de houtkachel aan moeten doen terwijl het in Nederland zo heet is. Een beetje een omgekeerde wereld, want in de maanden mei en juni was het hier heel warm. Gelukkig zien de vooruitzichten er heel goed uit, en kunnen wij ook genieten van prima temperaturen,
Het was erg gezellig, de 3 dames vonden ons huisje erg lief en heel handig ingericht, waarbij van alle ruimtes goed gebruik is gemaakt. Ook de werkstukken van Helen zoals de beren, het breien vonden ze erg mooi.
Maandag en dinsdag waren het zaag en kloof dagen. Helen zaagde de stammen op maat zodat Harm ze kon kloven.
Alle stammen/bomen die er lagen en die we met de meivakantie in stukken hadden gezaagd zijn door onze handen gegaan. Heerlijk hoe vaak dat we warmte krijgen van dit hout. Eerst door te zagen, kloven tillen en daarna lekker in de kachel of in de sauna.
Het weer hielp gelukkig een handje mee, niet te warm maar een lekkere werk temperatuur met een stevige wind.

Het resultaaat ziet er natuurlijk prachtig uit. een mooi nieuw houthok met drie rijen hout, laat de winter maar komen. Maar nog even niet.
Omdat er nog veel rest hout ligt van de bouw, doen we geregeld de grillplaats aan zodat dat afval hout daar kan branden.
Ja, terwijl wij dan in de sauna zitten, brand het vuur in de grillplaats zodat wij uit de sauna daar lekker onze warme maaltijd kunnen klaar maken.
Een worstje of lapje vlees, wat eigen gebakken brood, ja wie doet je wat.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Helen en Harmen. Het is toch altijd weer ontzettend leuk om al jullie verhalen te lezen. En ik zie dat jullie je daar echt niet vervelen. Let je wel op dat het ook nog vakantie is......dus op zijn tijd lekker relaxen of zoals mijn moeder zei....we nemen er nu eentje.....proost..............veel plezier daar. Groeten van Henk en Clari uit een zonnig en heet land (Nederland)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Harmen en Helen,
    Wat mooi om te lezen allemaal!
    Zoals jullie weten is het hier fantastisch weer. Zelfs ik heb het warm :) Heerlijk!

    Een fijne tijd nog!
    groetjes Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi papa,harm,helen

    wat leuk dat jullie het daar naar je zin hebben
    hebben jullie al wat hertjes gezien?
    en zijn de bossen daar ook mooi?

    groetjes allemaal van jonas

    BeantwoordenVerwijderen