zondag 26 augustus 2012

De laatste vakantiedagen

Zo, onze laatste dagen hier betreffend de zomer zijn aangebroken.
Donderdag en vrijdag hebben we rondom het huis de laatste werkzaamheden verricht. Zo zijn alle kozijnen geverfd en daar waar Harm bij kon zijn ook de daklijsten gedaan. Omdat onze ladder niet hoog genoeg was kon hij niet in de nok komen, ondanks zijn klim en klauterwerk op het dak. Ook een aantal steunbalken hebben hun tweede grijze laag gekregen zo ook de tuinmeubelen dus de winter kan hier wel beginnen.


Ondertussen was Helen bezig met de laatste zoektocht naar stenen. En die vindt je altijd op de onmogelijkste plekjes zoals onder de wortels van de omgevallen bomen. Ook Kyla hielp hierbij zoeken tot in de moeilijkste hoekjes. Maar de gehele weg tot aan de waterlijn is nu voorzien van stenen.

Omdat wij vanuit het thuisfront te horen hadden gekregen dat die blauwe bosbesjes hier zo gezond zijn konden wij het dus niet laten om nog eens te gaan plukken. Totaal hebben wij 2 kilo geplukt en schoongemaakt voor jam en muffins. Maar het nadeel is wel je handen, wij lopen nu met 2 paar blauwe handen die niet gemakkelijk schoon te maken zijn. Ja ,je moet er wel wat voor over hebben, maar het is wel lekker hoor, heerlijk door het bos struinen, diverse mooie paddenstoelen zien, rode en natuurlijk blauwe bessen, mooie mosjes en heerlijke geuren op snuiven.

Voor de middag hadden wij een uitnodiging van Tuula gekregen om bij haar kreeft te komen eten. Ja je moet eten wat de pot schaft en wij die niet zo’n viseters zijn wilden dit ook wel eens proeven. Nou daar zaten we dan, gelukkig gaf Tuula ons een demonstratie van hoe je zo’n kreeft moet ontleden. Het is hier namelijk nu echt kreeften tijd. Wat een gedoe en gekraak, maar goed we hebben het geprobeerd, het slurpen en uitzuigen van het kreeftje hebben we achterwege gelaten. Ze had ook heerlijk stokbrood en omdat ze zag dat wij niet echte liefhebbers waren had ze voor ons ook nog een paar lekker worstjes. Wij hadden een kwarktaart gemaakt en een stuk meegenomen voor dessert.
Al met al was het een hele leuke ervaring en een gezellige middag.

Vandaag was het een rommeldag. Eerst waren we uitgenodigd bij de buren voor een kop koffie en hun Finse lekkernijen waaronder Pullabroodjes en een amandeltaart. Wij hadden onze lekkernij, de kwarktaart , meegenomen. Daarna zijn wij gaan rommelen, wassen, opruimen, huisje winter klaarmaken, schoonmaken, ja van al dat soort dingen. Tuula is vanmiddag even bij ons geweest, ze had ons huisje nog niet gezien.

Morgen gaan we eerst naar Pertunmaa, daar verblijven wij op uitnodiging van Marja één nacht. Dinsdag rijden we dan naar Turku alwaar we ’s avonds om 20.55 uur met de boot naar Stockholm varen. Wij nemen dezelfde route als de heenreis en mogen dus weer ongeveer 600 km door Zweden toeren naar Malmö. De boot naar Travemunde vertrekt woensdagmiddag om 16.00 uur en dat betekent dat wij ’s nachts rond 00.45 uur aankomen, dan is het alleen nog naar huis toe rijden en dan is onze mooie zomervakantie weer voorbij.

We merken dat de dagen hier snel korter worden, toen we 5 weken geleden hier aankwamen was het om 22.30 uur nog licht nu terwijl wij dit schrijven is het 21.00 uur en de schemering is ingevallen. We hebben een heerlijke vakantie gehad met lekker werken, relaxen, lezen, vissen en weer leuke nieuwe ervaringen opgedaan.

3 opmerkingen:

  1. enne komt die lekkere jam en cake ook richting frieland? wil ik natuurlijk wel even proeven. Geniet nog even van de mooie omgeving daar en een goeie reis richting huis. We zien jullie zaterdag en dan kunnen jullie ook onze nieuwe aanwinst bewonderen. Gr joma en ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Harmen en Helen,

    Goede reis en tot snel!

    groetjes Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. i like this blog.Very prachtige informatie is te vinden op web-blog. "De kwaliteit van een organisatie kan nooit hoger zijn dan de kwaliteit van de geesten die het goed te maken.http://www.inuwtuin.nl/tuinmeubelen

    BeantwoordenVerwijderen