dinsdag 14 augustus 2012

Bijzondere momenten !!


Ja, een van die bijzondere momenten moest afgelopen zaterdag de Kolin Kierros ( Tour de Koli ) zijn. Een MTB evenement in en rondom het National park van Koli. Ik had me via internet aangemeld om 60 km te gaan fietsen. Je kon ook 30 km ( vond ik net iets te weinig ) en 80 km ( vond ik net iets te veel ) Achteraf een prima keuze geweest !! Bijzonder werd het zeker, het was een enorme zware tocht, met onderweg behoorlijke pittige stukken waar fietsen absoluut niet mogelijk was. Een enorme kluunpartij op Finse geitenpaadjes. Op zich niet zo erg maar die fiets moest ik ook steeds meeslepen, en omdat het de afgelopen week behoorlijk had geregend was het parcours op sommige stukken onbegaanbaar. Dus tot de knieën door de drek en blubber ploeteren was heel normaal. In het begin probeerde ik de plassen en de blubber nog te ontwijken, maar later had ik zoiets van oké, dan er maar dwars doorheen. Onderweg bij een meer heb ik mijn fiets gewoon in het water gereden om deze vervolgens even te wassen, en na alle smerigheid eraf en weer verder. De tocht was uitstekend georganiseerd, onderweg waren er 5 verzorgingsposten waar je van alles kon krijgen. Ik heb niet de 60 km vol gemaakt maar 50 km , ik vond het op een gegeven moment wel prima zo, en ben na de laatste verzorging post terug gefietst naar de finish ( handig als je al een beetje bekent bent in Koli) Maar het was een prachtig avontuur, daarna mochten we gebruikmaken van de sauna en kregen we nog een lunch. Heerlijk !! Maar flink in training om eventueel volgend jaar weer van de partij te zijn.

Zondag hebben we de grillplaats verder aangekleed met leuke zitbankjes. Zoals we al eerder schreven is onze grillplaats die we vorig jaar samen met Ron hebben gemaakt verwoest. We vonden verderop aan de wal restanten ervan en die hebben we dus maar weer gebruikt. Mooie bankjes gemaakt van steigerhout en verder aangekleed met twee leuke driepootjes van hout met een lantaarntje erin, ziet er gezellig uit.‘s Middags zijn we ook weer met onze “tuin” bezig geweest. We hebben weer behoorlijk wat stenen uit het water gehaald en flink wat stenen rondom het huisje weggehaald. Zwaar werk, maar na afloop wacht de sauna.

Maandag heeft Terho ( kennis van Marja ) ons geholpen met het plaatsen van een ventilatie rooster in de nok van ons huisje, om zo nu en dan lekker even de boel door te laten luchten. Ook hebben we het hekwerk geplaatst wat we diezelfde middag gelijk maar hebben geverfd. En ja, wij vinden zelf dat het resultaat prachtig is. Het huisje is nu echt af!! Natuurlijk zijn er nog wel klussen om te doen ( stel dat we ons tijdens de vakantie vervelen) maar dat is ook niet erg. Het weer is prachtig de afgelopen dagen en dat zagen we vanmorgen ( Dinsdag ) volop.
Het was namelijk mistig geworden afgelopen nacht en de mist was aan het wegtrekken. Het was zo’n mysterieus gezicht , echt heel bijzonder. De buurman was al met zijn bootje op het water om zijn visnetten op te halen die hij de vorige avond had uitgezet . We begroeten hem, en vroegen of het een goede vangst was geweest. Ja, die was prima en hij vroeg of we van vis hielden. Nou, ja.. een beetje wel ( we willen het meer proberen te eten ) hij kwam uit de mist met zijn bootje naar ons toe varen en gaf ons een super mooie verse zalm van 40 cm. Kijk zei hij, eet smakelijk !!!! Nou, daar sta je dan met een behoorlijke grote vis op de vroege morgen. Maar eerst even in een teiltje met water gedaan. En even wat later ja, toen hebben we hem maar schoongemaakt. Kwam de studie dag van Harm ( vis fileren ) toch nog goed van pas.
We hebben er mooie filetjes uitgehaald. We zijn vanmiddag eerst nog even het water op geweest, het weer was zo super mooi, blad stil, bijna geen rimpeltje op het meer, en dan is het heerlijk vertoeven op het water. Mooi tussen de bewoonde en onbewoonde eilandjes door varen. Later op de middag nog heerlijk in de sauna geweest, en ja…. toen was het tijd om onze zalm op te eten. We hebben op twee verschillende manieren de zalm bereid. We hebben een stukje gegrild en een stukje in aluminium folie gedaan met wat kruiden. We vonden het niet onaardig smaken. Dus buurman doe ons nog maar zo’n visje. Bijzondere momenten dus!!


1 opmerking:

  1. Vakantie houden in de breedste zin van het woord lijkt ons dit dus....... super! pama

    BeantwoordenVerwijderen