zondag 19 augustus 2012

We blijven bezig met......

Woensdag en donderdag was het een prachtige dag, heerlijk warm weer om stenen te sjouwen, ja uit het water wel te verstaan.
De zon scheen volop en het water voelde heerlijk warm aan. Wanneer je bij ons het water in loopt krijg je na twee meter zand, maar daar voor nog volop mooie stenen. De stenen zijn heel verschillend, van graniet (o.a. rood, wit met zwart)tot stenen waarin een je kwartsaders ziet. Jullie begrijpen het vast en zeker wel, bij elke steen die we naar boven haalden zeiden we “dit is een mooie” , en voor elke steen hadden we wel een plekje in onze “voortuin”. We weten niet hoeveel stenen (en kilo’s) we door de handen tot nu toe hebben gehad, maar het is in ieder geval al heel veel.

Ook hadden we een nieuw idee voor de stenen bedacht, n.l. langs de oprijlaan. Dus daar zijn we tot op heden mee aan de gang. De ene kant is al helemaal af en nu de andere kant nog.



Donderdag wachtte ons eerst een onaangename verrassing, n.l. het water van de toilet liep niet meer weg en kwam steeds hoger. Na eerst zelf eens wat te hebben geprobeerd, wat niet hielp, toch maar even Seppo gebeld. Hij dacht dat de septic tank vol zat, ja, hoor doordat de septictank wat lager ligt is er veel regenwater in gekomen en was hij sneller vol dan normaal. Gelukkig is hier vrijdag iemand met een grote trekker en tank geweest om hem te legen en advies gegeven om hem wat te verhogen met een buis zodat er geen hemelwater meer in kan komen.

Er waren door een storm van een paar maanden geleden een 4 tal bomen met wortel en al omgewaaid. Door met de motorzaag de stam door te zagen zijn er een paar stronken weer terug in hun gat gevallen, behalve een hele grote die is voor de helft terug gevallen. Onvoorstelbaar dat zulke enorme bomen met wortel en al omgaan. Het is zeker een flinke storm geweest.



Zaterdag heeft Harm een stukje gefietst wat hij vorige week over geslagen had, nl de Räsavaara.

Eerst met de auto naar Koli en van daaruit naar de hoge heuvel/berg. De Räsävaara uitkijktoren is een 18 meter hoge houten uitkijktoren, maar wanneer je er boven opstaat ben je meer dan 300 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht naar het zuiden wordt gedomineerd door de heuvels van Koli Nationaal Park en het meer van Heräjärvi. Aan de andere kant is in het Pielinenmeer met de eilanden Hattusaari, Kelvänsaari en het grootste eiland Paalasmaa duidelijk zichtbaar.

Zowel in de zomer als zeker in de winter is dit de moeite waard van het bezichtigen. Wij gaan er samen zeker deze vakantie nog een keer naar toe bij een heldere dag of zonsondergang.



Vandaag is het weer wat stormachtig, dus geen stenen sjouwen maar….

We hebben een houtenkast om de elektriciteitskast gemaakt. Vanuit deze kast lopen alle elektriciteitkabels het huis in en dit zag er aan de buiten kant niet zo mooi uit. Dus, wat doe je dan wanneer je nog zoveel rest hout hebt, je maakt een kast en het ziet er weer een stuk netter uit. Nu nog een likje verf erop en dan is het helemaal af. Jullie lezen wel we vervelen ons absoluut niet. We zitten op dit moment binnen met de houtkachel aan ons blog bij te werken, buiten 11 graden . Hoezo zomer !!!. De wind giert om het huis…… je merkt heel goed dat het klimaat al aan het veranderen is, de blaadjes aan de bomen worden geel en de paddenstoelen schieten de grond uit. De herfst komt er dus aan.!!! Nog een weekje wachten a.u.b.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Tja een werkzame vakantie maar.....het ziet er ook erg goed uit. Langs de oprit zijn die stenen ook mooi maar als de sneeuwschuiver er doorgaat wat dan of hebben jullie daar wel rekening mee gehouden? Foto's verduidelijken veel, houden zo.
    Hoi van uit een wel erg warm Joure pama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. at ik it sa les kin Harmen aansens sa by techniek ynfalle!!!
    hey Helen en Harmen noch in noflike fakânsje tawinske, tot wanneer bliuwe jim der ???? gr fan út it waarme ST ANNE fan Alfredo

    BeantwoordenVerwijderen