donderdag 8 augustus 2024

We zijn weer lekker bezig !

Wat is het toch weer lekker op ons plekje, we genieten echt volop. Elke morgen na het ontbijt nemen we eerst een frisse ochtendduik in het meer, ongeacht hoe het weer is. De laatste dagen hebben wij fantastisch weer. In de eerste week waaide het nog al, maar de laatste dagen is het meer soms als een spiegel zo glad.

Buiten dat Harm tot nu toe elke dag wel een stuk van de tuin heeft getrimd en ik de moestuin weer opnieuw van zaaigoed heb voorzien. Ja, ik weet dat het misschien te laat is, maar er zit nu prei , boerenkool, savooienkool, rode bieten en uitjes in. Dit zaaigoed hadden we gekregen met ons 30 jaar getrouwd, pensioen en een jaar weg feestje. Hopelijk komt er nog iets op, gewoon proberen.

       


Heeft Harm de quad uitgeprobeerd. Het is natuurlijk eerst wel even verkennen hoe alles werkt, hoe je hem bijvoorbeeld moet starten. (niet geheel onbelangrijk) We hebben wel een handleiding erbij, maar die is in het Fins. Gelukkig kom je met Googlevertalen ook ver en na de sleutel er in te hebben gestoken en knopjes te hebben gedrukt heeft hij er een stukje op gereden en weten we ook hoe de sneeuwschuiver naar boven en beneden kan. Geweldig, nu nog wachten op de winter en sneeuw!

Het was ook weer tijd om de steenoven op te stoken zodat er broden gebakken konden worden. 

Na een paar uren stoken dit onder supervisie van Lyka en ondertussen deeg laten rijzen is er een prachtig suikerbrood en een gewoon brood gebakken. Het blijft altijd nog even wat experimenteren, maar het resultaat ziet er goed uit en het smaakt heel lekker.

Ook hebben we weer heerlijk in de kota gegeten. Dit had wel wat voeten in aarde omdat er namelijk een wespennest in zat die er eerst uit moest. Na 2 keer met verdelgingsspray te hebben gespoten durfde we het aan om het nest er weg te halen en is de kota wesp vrij. Hierna konden we pannenkoeken bakken op het open vuur.

Zoals ik in ons eerste verhaal al schreef  zijn er weer volop mooie blauwe bosbessen rijp om geplukt te worden. De afgelopen dagen ben ik elke dag wel even door de struikjes gegaan met een speciale kam en liggen er ondertussen 3 kilo schoongemaakte blauwe bessen in de diepvries klaar op jam van gemaakt te worden.

Ach ja en de boot werd ook nog klaar gemaakt, want met dat mooie weer is het heerlijk vertoeven op het water.

Omdat afgelopen zomer het water zo hoog kwam hadden we de boot nogal ver op het land getrokken en konden we nu de eigengemaakt landtrailer weer een stuk richting het water schuiven. We hadden een paar jaar geleden ook een verlengstuk gemaakt en deze ligt nu zover dat we de boot met de lier naar beneden kunnen rollen en is hij klaar voor gebruik. Natuurlijk moest wel gecheckt worden of de motor het deed. Dus samen met Lyka, want die stond al klaar bij de boot, werd er een stukje geroeid en kwam daarna de motor in het water. Een paar keer trekken en daar tuften ze samen een rondje over het meer. 

Ja, we zijn dus weer heerlijk bezig!

8 opmerkingen:

  1. Wat ziet er het er heerlijk relaxed uit zeg, ik hoop dat jullie genieten!! En leuk om te lezen wat jullie zoal doen😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Giet goed Harm, kin de snie mar komme!πŸ‘Œ

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om jullie verhalen te lezen. En die quad is echt stoer πŸ˜€
    Groetjes, Gabi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En ben je al aan spinnen, weven of vilten toegekomen Helen? Ik ga morgen met Corrie Sjoukema een dag Woldeberkoop doen. Met de schaapherder op pad en daarna lunchen en vilten bij Hawar. Kreeg ik van Corrie als pensioencadeau.
    Ik zal er wel wat foto’s van delen.
    Geniet ervan in Finland

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anneke van de Haak10 augustus 2024 om 14:29

    Leuk om te lezen wat jullie allemaal bezig houdt…groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldig avontuur en leuk zo af en toe een keer n beetje mee te leven door het lezen. Geniet lekker daar 🫢

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve groetjes
    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen