donderdag 15 augustus 2024

Bezoek en het vakantiegevoel

De dagen vliegen voorbij wanneer je zo lekker bezig bent met van alles en nog wat, maar ja voorlopig zijn we hier natuurlijk nog wel even.

Alhoewel we beide het gevoel nog niet echt hebben dat we hier werkelijk een jaar blijven, de tijd zal het leren.

We waren nog niet helemaal tevreden met onze buitenoven. Omdat de vermiculiet-platen niet tegen vocht kunnen (in de Meivakantie hebben we de restjes uit de oven geschraapt), hebben we toch maar weer extra speksteenplaten gebruikt om een dubbelwandige binnen oven te maken. Van thuis hadden we wel een nieuwe pizzasteenplaat meegenomen en dit is nu de bodem. Van speksteen wat we nog hadden staan nu 2 zijwanden en een nieuwe bovenkant. De binnenkant is hierdoor wel wat kleiner maar nog groot genoeg om indien nodig 3 vormen  in te kunnen zetten. Doordat je een kleinere ruimte nu verwarmt blijven de stenen ook langer warm. Natuurlijk moesten we het uitproberen of de oven nu beter werkt, terwijl Harmen het deeg maakte heb ik ondertussen de oven opgestookt en jongens wat genieten wij van het resultaat. Een prachtig landbrood en een rozijnen-cranberry brood waren het resultaat.

Op zaterdag kwamen Jan en Liesbeth bij ons kamperen. Harmen heeft Jan ontmoet tijdens zijn optreden bij Musical de Tocht, beiden hebben namelijk een jaar lang als figurant gespeeld. Ze vonden het superleuk om ons in Finland tijdens hun rondreis te bezoeken. Met elkaar hebben we heerlijk in de kota gegeten en mooie gesprekken gevoerd. 

Omdat Jan erg van vissen houdt is hij zondagochtend om half 6 met ons bootje het meer op gegaan en heeft hij een vis gevangen maar deze ook weer teruggezet. In de middag zijn we gaan wandelen in het Nationaal Park, met de stoeltjeslift omhoog en dan genieten van de prachtige vergezichten, in de avond hebben we nog een tochtje met de boot gemaakt. 

Na 2 dagen bij ons gekampeerd te hebben zijn hun verder naar het Noorden getrokken, Ze vonden het prachtig bij ons en hebben genoten van onze bijzondere plek en gastvrijheid.  Afscheid nemen voelt altijd dubbel, maar we houden zeker contact met Jan en Liesbeth.   

De afgelopen dagen is het zomers qua weer, we vullen dan de dag met o.a. lezen, sporten (suppen, wandelen en hardlopen/fietsen) bootje varen en natuurlijk de sauna. Ja echt heerlijk vakantiegevoel. 

Ook de nieuwe groenten die ik in de bakken gedaan heb komen al boven, elke dag wat liefde en water en het schiet omhoog. Zodat we straks in de wintermaanden, rode biet, prei, boerenkool en savooienkool kunnen eten!

Lyka vermaakt zich ook prima, hier en daar wat graven in de tuin en soms mee in de boot of op de sup, wat een heerlijk beest is het toch. We hebben haar wel vaak vast, want anders vliegt ze naar haar vriendin naast ons.

O ja, en de kapper komt hier ook aan huis. Gaat niets boven Henny zegt Harm maar ik doe het ook keurig. 

4 opmerkingen:

  1. Leuk Harm en Helen, om jullie belevenissen te kunnen volgen! Enne Harm, Helen is ook een duizendpoot, zelfs ook nog kapster! Groetjes Jacqueline Draaisma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om jullie verhalen zo op een afstandje te kunnen volgen! Geniet van jullie tijd daar en Harmen, mocht je haar net niet helemaal zitten zoals je wilt, dan heb je nog 11.5 maanden om wat lengte in de haren te krijgen. Helen heeft nog tijd om even te oefenen op je! Al doende leert men! :-) het zal vast goed komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om jullie verhalen te lezen !, wat leuk dat Jan nog langsgekomen is met z’n vrouw !

    BeantwoordenVerwijderen