donderdag 22 augustus 2024

Het "Finse" leven

Zo, weer even een verhaaltje met wat wij de afgelopen week hebben gedaan.                    

Deze zonsopkomst was om 04.30 uur.

Onze dagen vullen zich nog steeds met klusje in en rondom het huis.

Zo ging Harmen verder met snoeien, tja wanneer je een bos als tuin hebt zit daar nogal wat werk in. Op bepaalde plekken groeien zoveel jonge boompjes en struikjes bij elkaar dat ze op deze manier niet goed ontwikkelen. Dus met snoeischaar en kettingzaag heeft Harmen het hier en daar wat uitgedund. Langs de waterkant zoveel mogelijk riet weggehaald en een pad gemaakt van de kota naar het water. Wanneer je nu in de kota zit en door het raam kijkt heb je een prachtig vrij uitzicht. (Oké vandaag is het weer nou niet zo mooi, maar hebben jullie een idee)

Ondertussen had ik specie aangemaakt. De steenoven staat natuurlijk in weer en wind en wanneer hij opgestookt wordt ook aan de buitenkant warm wordt ontstaan er soms scheuren in het metselwerk. We hebben hiervoor al diverse soorten specie gekocht, maar er komen toch steeds weer kleine scheurtjes in. Dus vandaar dat ik opnieuw cement heb gemaakt en de scheurtjes heb weggewerkt.

We hebben hier nogal wat schoeisel en kwamen we op een leuk idee om te gaan maken. Dat komt ervan wanneer je nog rest hout ziet. (stuk van een bedrand en nog een pak verbindingsstokken van de garage) Met de afkortzaag werden de stokken op verschillende maten gezaagd en aan de lijst vastgezet. Resultaat een prachtig schoenenrek met eronder plek voor de diverse jassen. Het geheel hangt nu in de garage en hebben we op deze manier mooi de spullen opgeruimd. (Klusprogramma in de maak?)

Natuurlijk zijn we niet elke dag bezig met de klusjes rondom het huis, we genieten ook zeker van lekker lezen (Harm is ondertussen met zijn 6e boek bezig) en breien in de zon. 

's Ochtends nemen we eerst een duik in het water, dit hebben we uitgebreid door iedere dag een aantal banen te gaan zwemmen. We willen proberen dit zolang mogelijk vol te houden. Ook zijn we beide "lekker" aan het fietsen. Nou wat ben ik blij met mijn E-bike, want het zijn toch pittige klimmetjes en dan het afdalen, dan moet ik toch echt wel flink remmen en goed om de los zittende gravel denken. En ja, ik heb altijd een helm op!!  Maar hoe leuk is het dan om bij onze Finse kennis Marja, die hier nu ook even een week is, met de fiets op bezoek te gaan.

Ach ja, we bakken natuurlijk ook, want we willen eigenlijk geen brood of koek(jes)  kopen wanneer je dit heel goed zelf kan maken. Ik heb een gezonde kruidkoek gebakken. Geen boter, weinig suiker maar met walnoten, rozijnen en havermelk. 

Heerlijk dit "Finse" levensgevoel.

3 opmerkingen:

  1. Nog niet uitgevonden hoe ik mijn naam erbij kan zetten, maar vanochtend onder het breien even bij gelezen. Prachtige omgeving en zwembad voor de deur. Wat wil je nog meer. Ben benieuwd naar het groente tuintje. Grtz Sietske😘

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat n koekebakker die Harmen 😂😂gr Peter m

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is het fantastisch en het mooiste is nog dat voor jullie de scholen dit jaar niet beginnen😊❗️groetjes corrie

    BeantwoordenVerwijderen