woensdag 16 augustus 2017

Rondom het huis bezig.

Zoals ons vorig verhaal al eindigde met het slapen op de poolcirkel zijn we daar de vrijdagmorgen vroeg vertrokken om de laatste ruk naar huis te rijden. Hier kwamen dan ook 's avonds tegen 19.00 uur moe maar met prachtige ervaringen aan. In totaal bijna 3.300 km gereden.
Zaterdagochtend stond de zon al vroeg
(04.45 ) prachtig mooi als een rode bal te stralen. Dit tijdstip was echt wat te vroeg om op te staan dus nog lekker weer naar bed en tegen 8 uur de dagelijkse vroege ochtend duik maar genomen.  

We hadden afgesproken vandaag eerst maar eens rustig aan te doen, nou ja, buiten de was die moest natuurlijk wel even gedraaid worden.
Heerlijk alles weer schoon en fris, want wassen op de basecamp was maar minimaal natuurlijk.
Dat was de boel even in een sopje...


Zondag zijn we gestart met schilderen van de garage. Daar moest n.l. onder de overkapping nog voor de tweede keer geverfd worden. Samen zijn we begonnen met de voorkant, achterkant en een zijkant.


Ook Kyla was ondertussen lekker bezig in haar modderpoel, met stronkjes, stenen en in het happen van de modder. Tja, als ze dan even zich laat bekijken weet je niet wat je ziet. Wat een heerlijk beest..
Maandag hebben we de garage afgeschilderd, rest ons alleen de binnenkant nog maar daarvoor moeten we nog materiaal en verf halen. We zijn van plan om het gipsen plafond te verven, en de vloer een beschermlaag te geven zodat je er ook eens een emmer water door kunt gooien als er wat geknoeid is.
Dinsdag zijn we naar Joensuu geweest omdat we nog wat zaken moesten aanschaffen en afhandelen je bent dan zeker goed 6 uur uit en weer thuis.
Vandaag hebben we beide eerst even hardgelopen om na het ontbijt met wat andere leuke klusjes te beginnen. Harm wou toch graag de stammen die hij had gezaagd kloven en Helen is in de schapenwol gedoken.
Lekker in de stralende zon met onze rondom huis dingetjes bezig.
Aan het eind van de middag hebben we de sauna weer aangestoken en heerlijk op het vuurtje bij de grillplaats onze maaltijd bereid. Nou en dan zijn we er weer helemaal zeggen we dan tegen elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten