zondag 20 augustus 2017

9 ton kiezelstenen en weer .........

Donderdagmorgen stonden we voor dag en dauw op, we hadden n.l. een afspraak met Andrew om 7 uur bij hem te zijn zodat we naar de steengroeve konden rijden en de steentjes uitzoeken die wij graag wilden hebben. Hierbij zou ook de baas aanwezig zijn en kon het deze keer niet meer mis gaan. Even na zevenen stonden we met z’n vieren in de groeve en hebben we de steentjes uit gezocht, mooie gekleurde kiezel. Gelijk werd er een enorme vrachtwagen vol geladen en werd het bij ons gebracht, 9 ton kiezel. 
Toen wij later bij ons huisje arriveerden zagen we daar 3 grote bulten met kiezelsteentjes liggen gelukkig op 3 verschillende plaatsen, maar toch, dat mochten we nog wegwerken.
Gelukkig had een kennis van ons een kruiwagen en zijn wij gelijk aan de slag gaan met kruien, harken, verdelen en inrichten. Ja, een tuinarchitect moeten we ook zijn.
Het was te veel werk om het in 1 dag weg te werken en zijn we de volgende dag weer vrolijk verder gegaan.

’s Avonds kwam de mist over het water en kreeg je schitterende mooie plaatjes, mysterieus, je kon de lucht niet onderscheiden van het water, prachtig. Even werd de stilte onderbroken doordat een visser bij zijn netten ging kijken of er wat inzat.



Vrijdag hebben we dus de tuin/kiezel afgemaakt en het geheel ziet er mooi uit, zeer moe en voldaan zijn we de sauna in gedoken. Wat een fysieke zware klus!
Zaterdag stond in teken van het verven van het plafond en vloer in de garage. Terwijl Harm op de fiets naar het dorp ging ( toch nog ruim 35 km ) is Helen begonnen met het plafond te verven in de garage die na een goed uur gelijk voor de tweede keer geverfd kon worden.
Ondertussen was Harm ook weer thuis en heeft hij de vloer in de garage geëgaliseerd en daarna kon deze in de speciale beton verf.
We hadden voor een prachtige blauwe kleur gekozen en dat staat ook heel mooi. Nadat ook de garagevloer voor de tweede keer was geverfd bleef er nog verf over. Dus hebben we ook de vloer in het hok er mee gedaan. Dit is dus nu ook klaar.

Terwijl we dit schrijven lijkt het wel of we alleen maar aan het klussen zijn, maar dat is echt  niet zo. Omdat je merkt dat de dagen hier snel korter worden zitten we meestal na het eten tot een uur of negen lekker op de veranda onder een kleed te lezen en later zitten we heerlijk binnen te lezen. We liggen wel vaak voor 22.30 al op bed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten