vrijdag 25 augustus 2017

Licht en herfst

De dagen vliegen voorbij, wanneer we een verhaal op ons blog schrijven moeten we echt even goed nadenken van wanneer en wat we gedaan hebben. Is op zich natuurlijk ook wel lekker dat je geen besef van tijd en data hebt.
In vogelvlucht is er deze week toch wel weer wat gebeurt. Maandag was het prachtig weer en zouden we leuke dingen gaan doen bijv. vilten en hout kloven. Nadat Harm vanuit Koli is gaan terug hardlopen, Helen heeft ondertussen een paar boodschappen gehaald wilden we toch nog even het lijstwerk in de garage afmaken.
Nou dat hebben we geweten, een holle lijst in verstek zagen zonder verstekbak dat is een hele klus. We hebben zelfs op YouTube gekeken en diverse forums, ook hebben we met kartonnetjes gewerkt en natuurlijk de winkelhaak erbij gebruikt. Maar goed na ongeveer anderhalf uur pielen en bijna ruzie zijn we ermee gestopt. (heel verstandig)
Dinsdag dus de leuke dingen gedaan, Helen had nog wat vachten die ze verleden jaar van Ulla had gekregen en Harm heeft heerlijke Pullabroodjes (Finse kaneelbroodjes) gebakken en had nog wat boomstammetjes die hij kon kloven. Heerlijk lekker bezig. 's Middags kwam er iemand langs van het installatiebureau want donderdag zouden we elektriciteit in en rondom de garage krijgen. Hiervoor moest woensdag een geul gegraven worden van de garage naar het huisje waarin dan de elektriciteitskabel kwam te liggen. Woensdagochtend kregen we ook telefoon dat de kettingszaag opgehaald kon worden, dit gaf ons mooi de gelegenheid om een verstekbak te kopen en een goede schep.

Bij thuiskomst eerst de geul gegraven en dat is toch nog wel iets, er liggen nog steeds grote stenen her en der in de grond. Een mooie rechte geul is dus geen optie.
Donderdagochtend om 8 uur kwam de elektricien, en jonge man die jammer genoeg erg weinig Engels kon maar met handgebaar en proberen zo goed mogelijk dingen uit te leggen is het gelukt om alle elektriciteitskabels over het zoldertje te laten leggen en niet langs de wand en muren zodat ze in zicht waren.

Het was een echte herfstdag, het regende bijna onafgebroken. Helen is binnen aan de slag gegaan en heeft van de schapenvacht een poef gemaakt. Natuurlijk hebben de elektricien ook koffie, thee en omdat het toch wel vies en nat was warme soep gegeven.
Om 17.00 uur was hij klaar en deed alle verlichting het. In de garage en schuur zitten extra stopcontacten en natuurlijk verlichting en in de toilet zit een sensorlamp, zodra je daar de deur opendoet gaat het licht aan. Boven de garage hebben we een sensorlamp die aangaat als je eraan komt. Het ziet er allemaal goed uit.Vanochtend werden we wakker en scheen de zon weer en kon de geul weer dicht en de tuin weer op orde maken. Ook hebben we de verstekbak gebruikt en ja hoor de plinten zitten nu keurig in verstek tegen het plafond. En dat zonder ruzie.

We hadden al geschreven  dat je nu echt merkt dat de herfst hier in aantocht is. Bij deze hier een aantal plaatjes van paddenstoelen die in een paar dagen tijd te voorschijn zijn gekomen.

Morgen gaan we naar Ilomantsi en bezoeken we het Karhu (Beer) festival. Hierbij is een wedstrijd om met kettingzagen beersculpturen te zagen.
Daarover gaat ons volgend blogverhaal.

1 opmerking:

  1. boeiende verhalen, ik geniet er van, fijne week nog toegewenst en genieten.
    gr Alfred

    BeantwoordenVerwijderen