woensdag 14 juli 2010

Nissafors en vissen


Zo na een bootreis van 9 uur zijn we maandagochtend aangekomen in Malmö. Hierna vervolgden wij onze reis door het heuvelachtige landschap van Zweden naar het dorpje Nissafors alwaar we in het huis van Marleen en Ulf een paar nachten mochten verblijven. We hebben ons bed in de toekomstige woonkamer neergelegd. Ja toekomstig omdat Marleen en Ulf het huis nog grondig aan het verbouwen zijn.
Het huis staat op een prachtige plek aan een meertje, en ja wat doe je dan als je een hengel van wel 2,50 euro bij de Action hebt gekocht....vissen dus.
Met een beetje nat brood wat hengelen en dan maar wachten. Nou,dat wachten duurde niet zo lang, prompt had Harm binnen 10 minuten zijn eerste vis al gevangen. Na 2 minuten de volgende, ja als dat zo door zou gaan hadden wij ons maaltje haast wel binnen.
Gelukkig liet de derde vis wat op zich wachten, kan ook wel door Kyla komen want die liep steeds door het water naar stenen te zoeken en wilde zelfs zo nu en dan de dobber vangen.Gelukkig waren het hele kleine visjes en zwemmen die weer vrolijk rond.
De volgende dag zijn we naar Jonköpingen geweest, een vrij grote plaats die aan het water ligt. Hier staan veel mooie houten huizen maar ook veel moderne woningen.
Het weer begon te betrekken en toen we terug reden kwam de regen met bakken uit de hemel hierdoor koelde het gelukkig wel wat af want het was ook hier erg warm.
Toen we weer terug waren in Nissafors was het weer droog en zonnig. Harm wou graag nog even vissen en warempel binnen 5 minuten had hij echte flinke vis gevangen. Het is dat we beiden niet van vis houden want deze was echt zo groot dat een schepnet wel nodig was want het hele Action hengeltje stond krom van de spanning. Dus de vis maar in het water laten liggen en voorzichtig het haakje eruit gehaald zodat hij weer snel vrij kon zwemmen.
’s Avonds heeft Harm een lekker stukje vlees op de skottel gebakken en daarna hebben we heerlijk gelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten