maandag 22 augustus 2022

Het is weer voorbij de zomer van 2022

Het gaat nu snel voorbij de mooie zomer die wij hier hebben gehad.

We werden afgelopen woensdagavond laat nog verrast met een prachtig natuurverschijnsel die we hier altijd hoopten te zien en die we voor het eerst op Spitsbergen hebben waargenomen. Aurora Borealis oftewel het Noorderlicht. Op de telefoon hebben we een app die kan aangeven of er kans is om dit fenomeen te zien. Voor woensdagavond werd de kans steeds groter en tegen 23.30 uur was de kans op 78%. We weten nu waar we op mogen letten en na een tijdje turen werden wij beloond met licht gekleurde strepen en vlagen. Het is en blijft toch wel heel bijzonder. en voelen wij ons bevoorrecht om dat te kunnen zien.


Omdat we nog maar een paar dagen hebben moesten de besjes die in de diepvries lagen nog tot jam gemaakt worden. Hiervoor hebben wij apart een mooie grote 5 liter pan eens aangeschaft en die was nu tot de rand gevuld met besje en geleisuiker. In totaal zijn er 16 potten gevuld met heerlijke blauwe bosbessen jam, we kunnen dus een poos vooruit.

Wanneer we nu dit verhaal schrijven is de kamer al een beetje in Kerstsfeer gebracht. De boot voor de winter ingepakt en zijn de zomerspullen opgeborgen en hebben ze plaats gemaakt voor de winterspullen. Zoals de stepslee, langlauf spullen, schaatsen en sneeuwschoenen ook heeft de auto de spijkerbanden eronder gekregen. Laat de winter hier dus maar komen, wij zijn er helemaal kaar voor.

Een korte terugblik van deze vakantie leert ons o.a. hoe fijn het is om steeds meer contacten te krijgen waar we op terug kunnen vallen wanneer je ze nodig hebt. Dat we deze vakantie diverse natuurverschijnselen hebben waargenomen die wij niet alle dagen te zien krijgen. Hoe heerlijk het is om zelf broden en koekjes te bakken. Wat een top hond we hebben, die ons veel plezier geeft maar ook een echte doerak is. 

En......dat we vijf en een halve week geen douche maar heerlijk een aantal keren per dag (met biologische zeep) hebben kunnen afspoelen, schoonmaken en zwemmen in het Pielinen meer.

2 opmerkingen:

  1. Wat weer een zomer en ik genoot meeπŸ˜ŠπŸ‘πŸ½

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harmen en Helen, heb jullie Blog een goed doorgenomen ;-) Jullie hebben een prachtige omgeving gekozen voor je 2e huis. Wat een aangename luxe om daar de rust, ruimte en natuur te vinden. Geniet ervan! Groet, Roel Jorritsma

    BeantwoordenVerwijderen