woensdag 28 juli 2021

Zagen, kloven en suppen


Nu we een mooie kloofmachine hebben is deze gelijk zaterdag goed in gebruik genomen. Harmen had, zoals we al eerder schreven hebben, een aantal berken stammen uit het gekapte bos achter ons opgehaald en deze zijn in stukken van ongeveer 30 cm gezaagd. Daarna door de kloofmachine in kleine handzame stukken voor de kota. Wat scheelt dit een stuk lichamelijke inspanning, nou is het zagen op op zich ook al een flinke activiteit, vooral als je de boomstammen hebt die bij ons op het land liggen die door een herfststorm omgewaaid zijn. Onze buurvrouw Eija vond dat we wel erg hard aan het werk waren tijdens onze vakantie en nodigde ons uit om 's middags bij haar te komen koffie drinken. Na nog wat struikjes langs de oprijlaan gesnoeid te hebben en een frisse duik te hebben genomen zijn wij bij Eija gezellig wezen koffie drinken. 

Zondag hebben we echt eens niets gedaan, het was prachtig weer. Heerlijk bij het water een boek lezen, want wanneer je 15 boeken mee genomen hebt, moet je zeker ook beginnen te lezen. Trouwens elke avond zitten we voor op de veranda, soms onder een kleed maar we zitten er vaak tot een uur of half 11 - 11 uur te lezen (Harm heeft ondertussen al drie boeken uit) en/ of te breien totdat we het niet meer kunnen zien.

De afgelopen dagen zijn er natuurlijke diverse huishoudelijkeen boom gerelateerde zaken gedaan. O ja Helen heeft nog de lijsten van het bronhuisje geverfd, maar was er nou zo'n grote Finse vogel die wat liet vallen of.... ongelukje, blik met verf om. Ach ja, dan maken we van de nood een deugd en werd het opstapje ook maar wit geschilderd.

Gistermiddag zijn we met de boot naar het eilandje tegenover ons gevaren, het water was zo rimpelloos, dat er prachtige reflectie van de wolken in te zien waren.

Vandaag hebben we een nieuwe plek voor onze boot gemaakt. Het water zakt bijna dagelijks en hierdoor hebben we meer strand. Maar omdat de boot halverwege op het strand lag konden we daar niet goed gebruik van maken. Dus na wat stenen tillen, wat slepen en sjouwen ligt de boot nu op een ander stuk rotsstrand van ons.


Vanmiddag hebben we van onze sup een kajak gemaakt. In het pakket zat ook een zitje en nadat deze erop was gezet zijn we om de beurt gaan kajakken naar de eilandjes tegenover ons. 

De eilandjes liggen ongeveer op 1 1/2 km van ons huisje Heerlijk vooral omdat het vandaag weer bijzonder warm is en er amper wind staat is dit een leuke bezigheid. Ja, we zorgen zeker voor wat afwisseling in de werkzaamheden. 


Onze Kyla doet het overigens ook prima, natuurlijk hebben we zorgen om haar hoe lang ze het nog volhoud met haar suikerziekte. Elke morgen (om de beurt trouwens) gaan we er rond 07.00 uur (Ned tijd 06.00 uur) uit om haar eten te geven en haar insuline in te spuiten. 's Avonds doen we dat dus weer rond 19.00 uur. Verder scharrelt ze overdag lekker rond, vindt haar weg naar het water, stoot zich af en toe tegen een steen (omdat ze door de suikerziekte blind is geworden) en slaapt veel.

Als we met de boot gaan nemen we haar altijd mee, wat wel bijzonder is zodra we de boot naar het water duwen staat Kyla klaar om mee te gaan. ach, wat we nog met haar kunnen doen doen we...zolang het staartje nog kwispelt heeft ze nog plezier denken we dan maar. Dan hebben wij dat ook. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten