donderdag 1 augustus 2019

Koken in de kota

Wat was het zaterdagavond nog mooi tijdens onze boottocht, het water was als een spiegel zo glad en de eilandjes waar we langs vaarden weerspiegelden prachtig in het water.
Zondag nadat we de vloer hadden gecheckt of er op gelopen kon worden hebben we de banken geïnstalleerd. Toch ook nog wel een hele klus.
De volgende dag was het weer flink omgeslagen, en zijn we nog naar Juuka gereden om wat hout te kopen om een trap te maken. Tevens kwamen we mooie kleden tegen voor op de vloer in de kota. Op de terugweg hebben we een grillkota bezocht zodat we kon meten hoe hoog de kap van de grill af moet. 's Avonds was het maar 8 gr. en was het echt weer voor de houtkachel.
De volgende dag (het zou ook slecht weer worden) hadden we met Marja afgesproken om gezamenlijk naar Kuopio te gaan voor een lekker dagje shoppen, bij o.a. Ikea (toch echt wel Helen haar favoriete winkel). Eerst het mooie centrum van Kuopio bezocht en daarna naar Ikea. Daar kwamen we een leuke keukentrolly tegen voor in de kota.
Het was een leuke, gezellige maar lange dag. Je hebt voor het reizen alleen al bijna 5 uren nodig.
Gister hebben we de kap op een mooie/goede hoogte kunnen vastzetten en de gekochte spulletjes een leuke plek kunnen geven. Helen had thuis diverse kussen gemaakt en met de schapenvachten hebben die nu ook een prachtige plek op de banken gekregen.
Ja, en natuurlijk hebben we de grill aangestoken om te kijken of alles werkt. We zijn erg trots op ons resultaat.
Vandaag de laatste hand gelegd aan de kota, een horretje gemaakt en heel wat kruiwagens met zand/kiezel op een pad gelegd en rond het huis.

Vanavond heeft Harm het eten in de kota klaargemaakt. We waren begin juli 25 jaar getrouwd en hadden van onze vrienden mooie gietijzeren pannetjes gekregen. Wat is het heerlijk om zo bij het vuur te kunnen zitten in een prachtig huisje.Ja, nu is het dubbel genieten van onze vakantie.

1 opmerking: