woensdag 7 augustus 2019

Puntjes op de ...

Het is al bijna een week geleden dat wij voor het laatst iets gepost hebben.
Dit heeft verschillende redenen: o.a. omdat we druk met de finishing touch bezig zijn van de grillkota.

Wij hebben ondertussen deze voor de tweede keer in de verf gezet en als laatste de tussen spijltjes voor de ramen geplaatst. het geheel ziet er nu helemaal fantastisch uit. Het zijn wat werkzaamheden die veel tijd nemen en we zijn hierin skiet precies!!

Een andere reden heeft met het thuisfront van Helen te maken, hierdoor hebben wij besloten een week eerder naar huis te vertrekken en konden we gelukkig de veerboten voor de terugreis een week vervroegen.

Ja, wat hebben we zoal gedaan, we hadden nogal wat kub zand/steentjes over en waar laat je dat? We hadden bedacht dat er wel wat rondom het huis nog kon, zo heeft Harm steeds de kruiwagen vol geschept en wanneer er weer een bult lag werd deze door Helen egaal geharkt.

De struiken die te wild werden zijn opgeruimd, wat gezaagd en gekloofd en is Harm creatief met rest hout geweest. Hij heeft 2 Finse houtsjouwers gemaakt, hierin kan je gekloofd hout meenemen om bij het vuur te zetten, en een krat waarin hij spulletjes zoals eten etc. mee naar de grillkota kan nemen.
Het weer is hier de afgelopen week echt wel wat herfstig geweest, veel harde wind en een temperatuur die niet boven de 12/13 graden kwam. Heerlijk om dan elke namiddag de sauna op te stoken en je zelf heerlijk met die warmte te verwennen.
Vandaag was het prachtig weer en kon Helen eindelijk eens kijken naar de schapenvachten die ze nog had liggen. Er lag o.a. nog een vacht uit Noorwegen, met behulp van kaard-vlies, groene en olijf zeep heeft ze een vacht gevilt. Ondertussen is Harm met zijn vrije tijds besteding bezig geweest: houtkloven.


We hebben nog een kleine week, het meeste werk en klusje zijn nu echt af. Morgen gaan we naar Joensuu daar start een jaarlijkse Internationale markt, super leuk om deze markt even te bezoeken, het is ook even de zinnen verzetten!

3 opmerkingen:

  1. Wat is het hartstikke geworden, wat hebben jullie hard gewerkt maar wel met een topresultaat πŸ‘πŸ‘ en wat een geweldige plek om lekker buiten een groot viltproject te maken. Ik vilt ook altijd buiten, lekker in de tuin. Geniet nog van jullie laatste week. Wij gaan nog een week naar Schoorl, naar Dopers Duin, ik hoop ook op heel veel buiten in de duinen en aan zee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk om jullie verhalen te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Helen en Harmen, het is altijd een genot om jullie verhalen te lezen. Ook de foto's erbij maken het nog levendiger. Wat byzonder dat jullie dit met anderen delen. Dikke knuffel...ClariπŸ’•

    BeantwoordenVerwijderen