zaterdag 27 juli 2019

Fotoreportage bouw grill-kota

Omdat wij bijna elke dag wel aan de klus zijn, zal het saai worden omdat te schrijven, dus bij deze krijgen jullie meer een fotoreportage te zien over de vorderingen van de bouw.
Nadat wij alle elementen voorzien hadden van dakbedekking hebben wij Martti een berichtje gestuurd of hij ons de volgende dag (woensdag) kon komen helpen met het plaatsen van het dak.

Het weer was woensdagochtend niet zo goed dat gaf ons mooi de gelegenheid om naar Joensuu te rijden voor verf en andere zaken betreffende de kota.
Aan het eind van de middag kwam Martti helpen. Met z'n tweeën tilden ze een dak-element omhoog terwijl ik van binnenuit deze met een lange stok dan kon begeleiden.
Wanneer er twee op het dakdelen op het dak stonden werden ze aan elkaar geschroefd.
 Met z'n drietjes hadden we binnen anderhalf uur het dak op zijn plaats. Heerlijk en wat wordt het dan al mooi.
De volgende morgen wekte de zon ons al vroeg en zijn we vroeg van start gegaan. We wilden proberen vandaag weer een flinke haal te doen. Het zat niet echt mee, de erker die boven de deur geplaatst moet worden nam best veel tijd.
Maar na wat uren met passen, meten etc. zat dit  goed en kon ook hier de dakbedekking er op.

Vrijdag heeft Martti ons nog even geholpen want nu moest de hele pijp constructie door en op het dak. Dan is het super fijn dat we een beroep op hem mogen doen en hij vindt het ook leuk om ons te komen helpen. ( Na het gedane werk staat er natuurlijk een koud Nederlands biertje voor hem klaar)
Na het eten  is de binnenkant nog in de white wash gezet.
Vanochtend is de vloer op kleur gebracht en buiten om de lijsten en de deur wit geschilderd en kregen we een bericht van onze Finse kennis Marja dat ze graag de nieuwe kota wil komen bekijken.

 's Middags hebben we gezellig met elkaar bij kunnen kletsen.
Trouwens ook hier is het heel warm voor de Finse begrippen tropisch met 30 gr., dan is het heerlijk om tussen de bedrijven door even lekker in het water af te kunnen koelen.
En zo meteen gaan we nog even het water op met de boot.
De kota gaan we nog verder inrichten, maar dat staat dan wel weer in ons volgend blog..


2 opmerkingen: