woensdag 17 juli 2019

Weer in.....


We zijn er weer, na een lange reis van 48 uur.
Vrijdagmiddag zijn we vertrokken naar Travemunde, omdat we deze zomer flink wat spullen naar Finland mee wilden nemen zijn we weer eens met de auto gegaan. En voor Kyla was het nu dan ook weer eens niet in de bench door het luchtruim, maar lekker vertrouwd bij ons in de auto.
De reis naar Travemunde verliep erg vlot. We hadden op vertraging gerekend bij Hamburg maar hier was het niet druk en daardoor waren we veel te vroeg bij de boot. Deze zou pas om 23.30 uur naar Trellenborg in Zweden varen. Gelukkig was er een restaurant en is er altijd wel wat te beleven in de haven. Na het inschepen zijn we al vrij snel op bed gegaan. s'Morgens werden we al vroeg gewekt dat het nog een uurtje varen was voor dat we in Trellenborg aanmeerden.
De rit die we daarna door het mooie glooiende Zweedse landschap maakte was lang maar ook heel bijzonder.
Zweden staat bekend om zijn elanden en we hebben ze tot toen toe nooit gezien, maar in de loop van de middag zagen we twee stuks door het graanveld lopen. Prachtige beesten om te zien, één ervan had een gewei. We waren te verbluft om snel een foto te maken.
Aan het eind van de middag kwamen we in Stockholm aan, ook weer te vroeg om al in te schepen, de boot was er nog niet eens.
Goed, toen we na 3 uren wel op de boot mochten hebben we eerst genoten van het prachtige uitzicht die je op deze boot krijgt wanneer die richting Turku vaart.
Ook op deze boot hebben we de nacht doorgebracht en kwamen we zondagmorgen om half 8 in Turku aan voor de laatste gedeelte van onze reis naar Koli. Halverwege hebben we een stop in Juva gemaakt bij "Teahouse of Wehmais". Bij deze winkel bestellen we nl. onze thee en wat is het dan leuk om hem nu gewoon op te kunnen halen.
De volgende stop in Joensuu was om gelijk maar de boodschappen te gaan halen en zo kwamen we om 17.00 uur best moe bij ons huisje aan en hebben al met al toch wel 1800 km gereden.
Maar wat is het lekker om dan hier weer te zijn, natuurlijk zagen we gelijk  dat er flink gras getrimd mocht worden, maar dat kon de volgende dag wel. Terwijl we de sauna opstookten hebben we ondertussen de spullen uitgepakt om daarna heerlijk bij te komen in de sauna.
Op maandag en dinsdag hebben we de tuin op orde gebracht.We hadden bessenstruiken uit Nederland meegenomen en die hebben nu een prachtig plekje gekregen achter het bronhuisje. Het planten van deze struiken heeft wel wat werk gekost. Wanneer je namelijk een gat wil graven kom zeker eerst nogal wat stenen tegen. Dit kan variëren van kiezels tot stenen in omvang van een 40 cm. Ja en van die laatste omvang kwamen we er 3 tegen! Voor de frambozenstruik hebben we een rasterwerk gemaakt.
De meegebrachte ecofurn stoelen zijn in elkaar gezet en ziet het er allemaal weer mooi uit.
Natuurlijk is Harm weer begonnen met om de dag hardlopen.
Vandaag een heerlijke relax dag gehouden, het is per slot vakantie. Heerlijk gelezen het eerste boek is al uit.Wel hebben we onze bestelde horren binnen gekregen en kregen we vandaag een mailtje dat a.s. vrijdag ons bouwpakket met de grillkota komt. Want we gaan weer bouwen!
Daar zal het volgende verhaal zeker over gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten