donderdag 28 juli 2016

Vervolg bouw

Dinsdagmorgen stonden we weer voor dag en dauw op. Het heeft zeker wat als je zo vroeg opstaat, je ziet de prachtige zonsopkomst en het water is heerlijk verfrissend. Maar goed we konden vandaag weer heerlijk aan het werk, al liep het allemaal wat anders dan we hadden gepland. Kari de timmerman wilde vandaag lange grote balken plaatsen voor het te bouwen terras Dus het pakket van het terrashout zoeken, nou we konden lang zoeken, die zaten er n.l. niet bij.
Kari vertelde ons iets in het Fins wat we niet helemaal, zeg maar helemaal niet begrepen en reed vervolgens weg.
Nou daar zaten we om kwart over 7 in ons werkkloffie te wachten en elkaar aan te kijken van wat doen we nu. Harm is maar eerst even gaan hardlopen en Helen begon maar met het schilderen van de onderkant van de garage aan de terraskant. Na ongeveer 2,5 uur hoorde we een auto aan komen, het was Kari met een aanhanger vol met terrashout.
Na het frame te hebben gemaakt kwamen de pilaren van het terras er op en konden we verder met de bouw van de laatste lange balken voor de garage. Ondertussen heeft Helen en later Harm ook de garage helemaal geverfd.

Woensdag kwam er nog een hulp bij, moest ook wel want de dakdelen werden erop geplaatst. Dit ging met nogal grof geschut. Eerst werden ze met de graafmachine opgehaald en later werden ze stuk voor stuk ophoog getakeld. Vooral de voor en achterkant kwam zeker erg precies, die moesten gelijk goed neergezet worden. Ja, dan komt het precieze werk, alles goed waterpas te krijgen. Kari is hier erg nauwkeurig in, fijn! Hij is zeker een ouwe rot in het vak (65 jaar), klimt en zit op het dak dat wij soms denken, dit zie je niet bij ons gebeuren zonder helm e.d.
Trouwens wanneer dan zo'n enorme machine bezig is hebben wij natuurlijk wel wat werk voor hem. Zo vond Helen het mooi om de 4 grote stenen op een rij langs het huis te krijgen en wou Harm graag dat er wat bomen omgingen. Ook die bewuste boom die tussen het huis en de garage stond ging nu om. Heerlijk wat hebben we alvast weer een voorraad hout voor de winter!!! En we hadden al zo weinig...!!!
Aan het eind van de middag hadden we afgesproken om naar De Nevalafarm te gaan waar Ulla en Jurkey wonen.
In de meivakantie had Helen contact met hun gehad i.v.m.  het kopen van Finse schapenwol. Na een prachtige rit door de natuur en echt in de middle of nowhere vonden we hun boerderij. Geweldig wat een leuke mensen en dieren. Ze hebben 4 paarden, 3 honden, 2 katten, 1 geit, kippen en niet te vergeten schapen. Deze waren zo mak als een lammetje, ze kwamen naar je toe en lieten zich aaien. Ulla had voor Helen al mooie wol aan de kant gezet (dus die is in haar nopjes!). Jurkey zijn hobby is natuur fotograferen, zoals beren, wolverine en andere dieren. Die beren komen hier nog steeds voor en het schijnt niet eens zover bij ons vandaan te zijn. Prachtige foto's hebben we gezien, maar de mooiste foto vonden wij het noorderlicht boven Koli. Dat was zo betoverend. Het was een gezellige middag en we beloofden om met hun in contact te blijven.
Vanochtend waren we er weer vroeg bij en kregen van Kari een taak voor vandaag n.l. wij mochten het terras leggen. Met z'n tweeën zijn we gaan passen en meten om het terras zo netjes mogelijk te leggen. In totaal is het ongeveer 8 vierkante meter en moet er ook een trapje komen. Samen hebben we het goed gedaan, en ze we erg trots op het eind resultaat . Vooral rond de pilaren moest er met de beitel gewerkt worden wat een compliment van Kari opleverde.
Als laatste mochten we de ramen er verder uit zagen, nou dat was een vervelende klus omdat je ook op de kop moet zagen.
Gelukkig bedachten we ons dat we een elektrische zaag hadden en daarmee was de klus snel klaar.
Morgen wordt het dak er op gezet.
En ja, onze hond Kyla is dikke vriendjes met Kari want van hem krijgt ze lekkere hapjes ven ook zijn auto is veel leuker om van binnen te bekijken dan de onze, vooral wanneer ze wat onweer in de lucht hoorde zat ze snel in zijn auto. Maar als het werk gedaan is staat ze weer met ons in het water of zwemt ze naar haar speeltje. Ja,gelukkig vermaakt zij zich ook goed.
En zo ziet het er tot nu toe uit. Een prachtig groot terras waar 's middags heerlijk de zon op schijnt.

1 opmerking:

  1. Tjonge jonge een flinke haal gemaakt vandaag. Ziet er gelijk ook al mooi en strak uit. En....het weer zit ook mooi mee.Fijn hoor. Schrijf wel even morgen. Hoi pama

    BeantwoordenVerwijderen