maandag 18 juli 2016

Start nieuw project

Vrijdagavond zijn we weer vertrokken richting ons huis in Finland, rond 22.30  uur kwamen we op Helsinki aan. Marja onze Finse kennis zou een halfuurtje na ons aankomen maar haar vlucht had wat vertraging en werd het tegen 24.00 uur dat we elkaar op het vliegveld zagen. We zijn gelijk die avond door gereden naar het andere huis van de Familie Hokkanen in Pertunmaa, daar kwamen we rond 02.00 uur aan. Na een korte nacht en een goed ontbijt zijn we met ons drieën en twee honden verder gereden richting Koli. Onderweg hebben we een heerlijke high tea genomen in een oude verbouwde boerderij, erg gezellig. Lekkere verse thee en lemoncurd meegenomen.
's Middags tegen half 5 waren we bij ons huisje. Het zag er allemaal heel groen en weelderig uit vergeleken na de meivakantie. Ook waren ze waren al druk aan de slag geweest met het klaar maken van de grond voor ons nieuw te bouwen project n.l. een garage annex atelier. De contouren waarop straks de garage wordt gebouwd stonden al in het beton en verder op de weg lag het hele pakket hout van Finnlamelli.
We hebben gelijk 's avonds wat gras en onkruid weggehaald en natuurlijk niet te vergeten een hengeltje uit gegooid.
Zondag nadat Harm eerst had hardgelopen hebben we verder opgeruimd. In het bronhuisje zat een kleine wespenkolonie, deze hebben we heel voorzichtig eruit gehaald en naar het bos gebracht. Omdat ze voor de garage weer een paar bomen hadden neergehaald lagen al er behoorlijk wat takken te wachten totdat ze afgevoerd werden naar het bos.
We hebben zo onze motto we krijgen wat van de natuur en we geven ook weer terug in de natuur.Wat dus inhoudt dat alle takken en andere struiken in het bos wat aan de andere kant van de weg ligt wordt gebracht. Omdat het af en toe regende en dan weer de zon scheen kregen we een prachtig natuurverschijnsel te zien. Je kon door de regenboog naar het eiland kijken, prachtig.
Aan het eind van de middag zijn we heerlijk weer in de sauna geweest daar waren we wel aan toe.
Vanochtend, maandag werden we al om 07.00 uur gewekt doordat Kari de timmerman en nog een ander koppel kwamen werken. De laatste cementblokken werden op de fundering gemetseld en werd er een laag steentjes in de bak gebracht. Hierop komt dan betongaas, isolatiemateriaal en wordt er als laatste beton gestort.
Omdat we hierbij nog niet konden helpen zijn wij de tuin maar weer in gedoken. Het rietgras tussen de stenen staat heel hoog en ook mochten er nog stammetjes gezaagd en gekloofd worden. Ja,hoor we zitten natuurlijk ook weer eens in het hout. Maar na zo'n dagje buiten in de natuur bezig zijn is het heerlijk om dan weer in de sauna te gaan en daarna in de relax stand. Jullie lezen het wel we vermaken ons weer prima.
Rond half 3 gingen Kari en zijn helpers weg en zag de fundering er zo uit.

1 opmerking:

  1. Lieve mensen, fijn dat jullie er weer zijn! Kunnen wij weer mee genieten.

    BeantwoordenVerwijderen