maandag 12 augustus 2013

Nog een paar dagen en dan....

De laatste dagen van onze zomervakantie zijn aangebroken. Dagen waarin we o.a. bezig waren met het opruimen van diverse dingen. Het weer zat niet mee, sinds donderdagmiddag was het omgeslagen en was het vaak zwaar bewolkt en viel er veel regen. Het leek op sommige momenten wel herfst.
Tussen de regenbuien door hebben we nog wel een terrasje kunnen maken bij het kleine huisje. Hier is nu een mini terrasje van kleine pallets gekomen.
Zaterdag zouden we nog wat bomen in stukjes zagen maar met een vrij botte kettingzaag ging dat niet zo gemakkelijk en omdat het weer begon te regenen zijn we lekker binnen gebleven om te lezen en te breien (Helen had een hart om te breien van Yteke gekregen).

Zondag zijn we eerst begonnen met het maken van een aantal suikerbroden omdat we aan het eind van de middag op visite zouden gaan.
Daarna hebben we de stammetjes die nog wel gezaagd waren gekloofd en hebben we de boot op zijn winterplek neer gelegd.
Aan eind van de middag zijn we bij Martti en zijn vrouw op visite gegaan. Hij en zijn vrouw zijn pleegouders hun kinderen vonden het machtig interssant dat wij (buitenlanders) op visite waren. Martti past op ons huisje als wij er niet zijn en bij hem hangt nu ook onze brievenbus. Dus de post van ons komt daar in onze eigen brievenbus.(op de licht grijze staat onze naam en adres).

Vandaag (maandag) eerst maar een nieuwe ketting voor de zaag gehaald en nog wat andere boodschappen. We hadden bij de Taitokortelli (handwerkcentrum) in Juuka ook een prachtig schapenvacht gezien, echt iets voor in het huisje. Bij thuiskomst is Harmen weer aan de slag gegaan om wat stammen door te zagen en Helen heeft eerst het schapenvacht een mooi plekje gegeven en toen begonnen met het schoonmaken en wat opruimen in het huisje. Morgenochtend vertrekken we naar Turku om daar 's avonds met de boot naar Stockholm te varen en daarna verder te gaan met onze reis naar Trellenborg, overtocht naar Travemunde en dan op naar huis.
Onze zomervakantie zit er jammer genoeg weer op. We hebben het fantastisch gehad met veel bijzondere momenten en gebeurtenissen. Natuurlijk kijken we er ook weer naar uit om onze ouders, vrienden en kennisen weer te zien.

2 opmerkingen:

  1. Leuk om jullie belevenissen zo gevolgd te hebben.
    Welkom thuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had jullie blog nog niet bekeken zei ik vanmiddag. Nu dus toch maar even gedaan. En nu ben ik JALOERS...
    Wat een prachtig stekkie hebben jullie toch, heerlijk!!

    Groetjes Ymie

    BeantwoordenVerwijderen