donderdag 19 september 2024

In- en exterieur bezig

Onze dagen vloeien ineen terwijl wij hier aan het genieten zijn. Je merkt dat de avonden korter worden en dat de temperatuur 's avonds ook al meer daalt. 's Ochtends vormt dan het grondvocht fijne druppels die dan een mooi laagje geeft op het mos, gras en de groente.

Op dit soort dagen zie je dan prachtige luchten in de avond en wanneer je 's ochtends langs een meer rijdt, zie je de nevel boven het water drijven. Wat een rijkdom om dit mee te mogen en kunnen maken.

We merken nu dat het in ons huisje 's avonds sneller wat donker wordt, mede door onze houten luxaflex wat we tussen de ramen hebben. We vonden het een goed idee om deze eruit te halen en te vervangen voor vouwgordijnen. Ook in ons hok wilden we nog wat ruimte creëren door op al bestaande kasten twee soort gelijke kasten te plaatsen. Ja, en dan mogen we naar mijn favoriete winkel: Ikea.

Zo zijn wij afgelopen maandag naar Kuopio gereden, wat 150 km bij van ons vandaan afligt, maar waar je 2,5 uur overdoet. Een prachtige rit langs bossen, meren, velden en waarbij je misschien een stuks of 10 auto's tegen komt. Oké, in de buurt van Kuopio, de laatste 15 tot 20 km kom je er wel wat meer tegen.

Met ons lijstje zijn we heerlijk door Ikea gegaan en hebben alles kunnen vinden wat we nodig hadden. Na nog een paar boodschappen gehaald te hebben zijn wij weer terug gereden om thuis zo snel mogelijk aan de slag te kunnen gaan en in de avond hadden wij alle vouwgordijnen hangen. Ziet er gelijk weer heel anders uit.

De volgende dag zijn we na ons gebruikelijke ochtend programma, zwemmen, wandelen/hardlopen  of e.d. in het hok bezig geweest om daar de kasten boven op de al bestaande kasten te plaatsen en de spullen weer te herschikken. We zijn al een echt Ikea stel aan het worden, zonder tekening de kasten in elkaar gezet. 

Vandaag waren we weer eens aan het stenen sjouwen omdat het water dus zo laag staat kwam ons piertje meer en meer boven water te liggen en vonden we het leuk om deze wat breder en beter te maken. De grote steen aan het eind lag er al en is een flinke, tussen in waren wat openingen en deze zijn nu gevuld met stenen die we soms met gemak maar soms ook met z'n tweeën moeten tillen of rollen. Ook de boot moesten we toch van plek veranderen door het lage water. Bij ons voor is het uitgegraven en is de bodem met zand. Daar waar we de boot eerst in het water laten, ligt het vol met stenen. Ach, misschien moeten we hier ook maar eens wat stenen weg halen, we zijn en blijven toch zo lekker bezig en we blijven er ook nog fit bij !!.


 

1 opmerking:

  1. Die eerste foto.....WOW !!! Echt zo mooi. Hoop dat wij over een paar weken ook zulke mooie luchten te zien krijgen 😀

    BeantwoordenVerwijderen