donderdag 26 september 2024

Geen nieuws ... is ook nieuws

Deze keer hebben wij geen bijzondere nieuwe dingen om op ons blog te plaatsen. Vandaar een mini kort blogverhaaltje en de volgende keer meer.

Je merkt dat het hier nu echt volop herfst is. De berkenbladeren kleuren in prachtige goudgele tinten en de lijsterbesblaadjes in geel - rode tinten. Ook merk je dat wanneer de zon achter een wolk schuil gaat en dat het 's avonds nu flink afkoelt. We hebben nu twee keer de houtkachel aan mogen doen om dat het dan ook in huis frisser wordt. Wat is het dan heerlijk om binnen te zitten met een goed boek, leuke film of een breiwerkje of i.d.

Ja, en wanneer het dus nachts zo afkoelt merk je, dat wanneer we 's morgens onze "frisse" ochtendduik nemen en ik meestal ga zwemmen, dat dit ook al behoorlijk koud begint te worden. Van de week was het op een ochtend 3 graden, nou dan is het geen 20 minuten zwemmen meer, maar 10 minuten.


Gister heeft Harmen ons strand aangeharkt. Doordat er afgelopen dagen flinke golven waren worden daarmee wat grovere stenen op het strand gerold. Deze stenen heeft Harmen mooi in de beide pieren verwerkt. 

Wanneer we met Lyka gaan wandelen begint ze steeds vaker sporen te ruiken en zien wij ook uitwerpselen waarin bijv. allemaal rode vosbessen zitten. Harmen heeft zijn wildcamera nu in het bos hangen en nou maar hopen dat we een keer daarop wat wild krijgen te zien. Ja, zo scharrelen wij hier met z'n drietjes heerlijk rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten